Reformétteremmel és fitobárral bővül az igali fürdő

Reformétteremmel és fitobárral bővül az igali fürdő

Néhány hete írtunk arról, hogy Igalt, Somogy megye első, és egyben Magyarország 26. minősített gyógyhelyévé választották. Ráadásul az ehhez szükséges vizsgálat során a hely adottságainak és mikroklímájának köszönhetően, a zaj- és levegőtisztasági értékekben is kimagaslóan jó eredményeket ért el. „Fürdőnk olyannyira természet közeli, hogy nálunk még gyakran láthatnak a vendégek a fákon ugráló mókusokat és énekelő madarakat is, miközben Európa egyik legjobb összetételű gyógyvizében fürdenek" – fogalmazott Gellért Attila, a fürdő marketingvezetője a Turizmus Panoráma cikkében, amelyben az idén gyógyhellyé nyilvánított fürdővárosok jövő évi fejlesztési terveit gyűjtötték össze.

A gyógyhely minősítés megszerzése várhatóan vendégforgalom növekedést hoz Igalnak. Több nyugat-európai egészségbiztosító megtéríti ügyfeleinek a magyarországi gyógykezelés költségét, amennyiben az gyógyhelyen valósul meg, így azt remélik, a külföldről érkező vendégek száma is emelkedik. A minősítés megszerzésének egyik célja volt, hogy támogatási kérelmet nyújthassanak be a gyógyhelyek számára kiírt pályázaton, mert ahhoz, hogy látványosan emelkedjen az ideérkezők száma, további fejlesztésekre lesz szükség.

Ezért új szolgáltatásokkal szeretnék bővíteni a fürdő kínálatát. Közel egymilliárd forintból alternatív gyógyászati és szabadidőközpont létesítését tervezik. Helyet kap az új, 2500 négyzetméteres épületben reformétterem, fitneszterem, fitobár (saláta alapú ételekkel), kávézó, ajándékbolt, konferenciaterem is.

Az Igali-Gyógyfürdőt egyébként idén az Év fürdője versenyben Somogy megye legnépszerűbb fürdőjének választották a szavazók. Az alábbi galériánkban falinaptárszerűen láthatja a fürdőt a különböző hónapoknak megfelelően.

December
Galéria: Igal is felkerült a hazai gyógyhely-térképre
Fotó: Gellért Attila
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek