Az egerszalóki sódomb is felkerült a gyógyhelytérképre

Október 25. óta már hivatalosan is gyógyhelyként tartják számon a települést, amely már az ÁNTSZ OTH minősítő határozatát is megkapta.

Fotó: CsL / Ongo.hu

 A minősített gyógyhely területe a Sódomb és környéke, a gyógyfürdőt körbeölelő terület. A minősítés során, a helyi gyógytényező mellett vizsgálták a megfelelő infrastruktúrát, a védett területre előírt levegőtisztasági értéket, a zajszintet, valamint a zöldterületek meglétét és minőségét is - írja a Turizmus.com.

Saliris HotelFotó: Tajti Krisztián / Indafotó

 Néhány napja írtunk arról, hogy Igal gyógyhellyé minősítésével már a 27. gyógyhelyet számolhattuk meg a gyógyhelytérképen, amelyhez Egerszalók most 28-ként csatlakozott.

A minősítés megszerzésével a település egyfajta minőségi garanciát biztosít az ideérkező vendégeknek, hogy nem csak a gyógyvíz összetételét, de a környezeti tényezőket tekintve is Magyarországon a legjobbak közé tartozik. A település számára a gyógyhellyé minősítés mind marketing, mind pályázati szempontból előny, hiszen több hazai illetve uniós pályázat előtérbe helyezi a gyógyhelyeken megvalósuló fejlesztéseket.

Egerszalók a KSH adatai alapján 2015-ben a legnépszerűbb települések listáján a 20. helyet szerezte meg a vendégéjszakák tekintetében. A belföldi vendégek körében pedig a 17. legnépszerűbb úti célnak számított. Az idei év előzetes adatai alapján is elmondható, hogy a növekedés tovább folytatódik, a gyógyhellyé minősítés biztosan tovább fogja növelni az érdeklődést. Ráadásul a 2000 főnél kisebb lélekszámú Egerszalókon több négycsillagos szálloda is található, de számos panzió, apartmanház és falusi vendégház is rendelkezésére áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek