Kiküldték a burkinit viselő nőket a Széchenyiből

Kiküldték a burkinit viselő nőket a Széchenyiből

A házirend megsértése miatt küldtek ki egy 30 és egy idősebb 70 év körüli, burkiniban fürdőző nőt a Széchenyi fürdő medencéjéből október 9-én – írja a 444.hu, amelynek egyik olvasója jelen volt az esetnél, és azt mondta, hogy a két nő már több mint egy órája volt a fürdőben, amikor két alkalmazott felszólította őket a medence elhagyására.

A beszámoló szerint az ott dolgozók a vezetőség utasítására hivatkoztak, ezért a lap a történtekről megkérdezte a Széchenyit is fenntartó Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH) értékesítési és marketingigazgatóját, aki elmondta: egy vendég tett panaszt az egész testet fedő fürdőruhát viselő nőkre. A fürdő alkalmazottai arra szólították fel őket, hogy tartsák be a házirendet, fürödjenek az abban foglaltaknak megfelelő ruházatban.

„Társaságunk 2016. júliusában kért hivatalos állásfoglalást az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól, ennek alapján határoztuk meg a házirendben a fürdőruha-viselés szabályát, mely minden fürdőnkben a pénztáraknál kifüggesztett állapotban is megtalálható. Eszerint: nem szabad a medencékbe olyan öltözékben bemenni, amely felületének mérete okán közegészségügyi, vízminőségi és balesetvédelmi szempontból aggályos. Erre tekintettel a medencéket az alsó testrészen kizárólag térdig érő, a felső testrészen pedig kizárólag vállig érő fürdőruhában szabad igénybe venni" – írta a lapnak Czinege Szilvia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek