Gyopárosfürdő is felkerült hazánk gyógyhely-térképére

A békés megyei, Alföld Gyöngyeként emlegetett Gyopárosfürdő 2016. július 27-én hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést.

Az elmúlt években Gyopárosfürdő a strand-, az élményfürdőzők, a wellness szerelmeseinek egyre népszerűbb úti céljává vált, amely a 2014-es új gyógymedencéjének átadása óta még intenzívebben épít a gyógyulni vágyókra. 

Fotó: Gyopárosfürdő Facebook

A 670 méteres mélységű gyopárosi termálkút vizét még 1999-ben nyilvánították gyógyvízzé. A gyógyvizet - mely az alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvizek csoportjába tartozik, és magas a metakovasav tartalma is - 47 Celsius-fokos hőmérsékleten nyerik ki a talajból, innen hűtik a kezeléshez szükséges hőfokra. A vízgőzt, vízpárát légúti betegségek gyógyítására használják, és olyan bőrbetegségek kezelésére, mint az ekcéma, a lichen vagy a pikkelysömör (pszoriázis) okozta bőrgyulladás.

A gyopárosi gyógyvíz segít porckorongkopás, porckorongsérv, a gerinc- és egyéb ízületi kopások, ideg- és ízületi gyulladások, valamint a csontritkulás okozta panaszok esetén, de alkalmas különböző sérülések utókezelésre és műtétek utáni rehabilitációra is. Az agyi érbetegségek nyomán kialakult izomgörcsök enyhítését, megszüntetését célzó kezelések során is bevált módszer, így a Parkinson-kórban szenvedők számára is alkalmas a gyopárosi gyógyvíz - olvasható az orosházi Tourinform közleményében.

Fotó: www.gyoparosfurdo.hu

A Gyopárosi Gyógyfürdő gyógyászati részlegén gyógyvizes medence- és kádfürdő, és az Orosházi Kórházzal együttműködve számos egészségügyi szolgáltatás várja a gyógyulni vágyókat. A fürdő azonban nem csak a gyógyvize miatt kapta meg a gyógyhely minősítést. A területet ugyanis egy erdő veszi körül, ahol a vendégek tiszta levegőjű és természetes környezetben pihenhetnek. A wellness központot több szálloda is körbeveszi, melyek közvetlenül a tóparton találhatóak.

Legutóbb két évvel ezelőtt jártunk a Gyógy-Park és Élményfürdőben, tapasztalatainkat itt olvashatja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek