Fürdött már piramisban? Demjénben megteheti!

  Demjén a utóbbi tíz évben lett a turisták egyik új kedvence, és nemcsak a fürdő- és spa szolgáltatások miatt. A Piramis Fürdő és Üdülőparkban három minipiramis is épült, a legnagyobban pedig egy fürdőt alakítottak ki.

   

  A 690 m mélyről feltörő, 68 °C fokos víz Magyarország legújabb feltárt gyógyvize. Nemcsak ezért érdemes felfedezni a települést: Demjén azon ritka hazai települések közé tartozik, amelynek mind a két oldalán van fürdő, írja Demjén nevezetességeit bemutató cikkében a turizmusonline.hu.

  Fotó: Demjéni Piramis Fürdő és Pihenő Park


  Tavaly megnyitották a gyönyörű barlangfürdőt, aminek továbbfejlesztése is tervben van, ezenkívül a négycsillagos, 53 szobás Hotel Cascade-et – amelynek a fürdő is része – is száz szobásra kívánják bővíteni. Egy másik tófürdő is nyílik ősszel, a település Kerecsend felőli részén.

  Családi nyaralásokhoz ideális helyszín a Demjéni Piramis-Fürdő és Üdülőpark, ahol három minipiramis is épült. A legnagyobb piramisban ókori egyiptomi motívumokkal díszített fürdőt rendeztek be kiszolgálóegységekkel, az épületek mellett szabadtéri medence, illetve mesevár és mézeskalácsház is várja a gyerekeket.

  Bringázás és sziklamászás

  A demjéni aktív programlehetőségek is egyre színesebbek: tavaly ősszel készült el a Demjént Egerszalókkal összekötő 4,3 kilométer hosszú kerékpárút is, fedett kerékpártárolót építettek, emellett az útvonal mentén pihenőhelyeket is kialakítottak szeméttárolókkal. A falu határában, az egykori érseki kőbánya területén sziklamászó-útvonalat építenek ki, a Magyarországi Szikla- és Falmászó Szövetséggel együttműködve. Várhatóan még az idén átadják az új vadasparkot is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!