A Széchenyi lett az év legjobb nemzetközi gyógyfürdője

A Széchenyi fürdő nyerte a "Az év legjobb nemzetközi gyógyfürdője" díját a 2016. évi IMTJ Egészségturisztikai Díjainak ünnepélyes átadóján.

Fotó: Fortepan

A független, nemzetközi zsűri által, 21 kategóriában megítélt díjakat az egészségturisztikai ipar kiemelkedő eredményeit felmutató vállalkozások kaphatják meg. A nevezett kategóriában csak olyan fürdők jelentkezését fogadták el, melyek vizének gyógyhatása kutatási eredményekkel bizonyított. A díjat Czinege Szilvia értékesítési és marketing igazgató vehette át ünnepélyes keretek között egy rangos, madridi konferencia keretében - olvasható a közleményben.

A Magyar Termék Nagydíjas Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője, amely 1909-től 1913-ig épült, modern reneszánsz stílusban. A Széchenyi Gyógyfürdő gyógyvize Budapest második legmélyebb kútjából, 1246 méter mélyről 76 °C hőmérsékleten érkezik a felszínre. Az épület makettje képviseli Magyarországot a brüsszeli mini Európa makett kiállításon.

A Széchenyi Gyógyfürdő, mint Európa legnagyobb műemlék- és gyógyfürdője, az elmúlt években három, összesen több mint 3 milliárd forint értékű, jelentősebb felújításon esett át. Mindhárom felújítás a legsürgősebb, a vendégforgalom által közvetlenül érintett területekre korlátozódott, érintetlenül hagyva az esetenként 50-60 éves gépészeti rendszereket és vezetékeket. A tavaly ősszel megkezdett gépészeti korszerűsítés a hideg- és termálvizes kutak rekonstrukciója mellett jellemzően az alagsori alapvezetékekre és gépházakra fókuszál. A 1,5 milliárd forintos beruházás 18 hónapon keresztül, folyamatos nyitva tartás mellett zajlik.

Fotó: Karen Blaha / Flickr

 

A most elnyert díj további fejlesztésekre, még színvonalasabb, teljesebb körű szolgáltatások biztosítására inspirálja a társaságot. Így a nyár folyamán a fürdő vendégei mind az UEFA Labdarúgó Európa Bajnokság, mind az Olimpia idején 12 nm-es LED falon követhetik végig a sporteseményeket, akár a hűsítő medencében ülve.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek