Fürdőkádas oázis várja a turistákat a sivatagban

Szívesen ázna egy természetes termálvízzel teli kádban Utah állam sivatagos területének kövei között, miközben a lemenő nap fényében gyönyörködik? Van, ahol már ezt is megteheti!

  

Galéria: Fürdőkádas oázis a sivatagbanFotó: Mystic Hot Springs Facebook

Meleg vizű forrásokkal teli igazi oázis a sivatagban. A Utah-állambeli Monroe-ban természetes forrásvízben ázhat, sátrakban vagy egy felújított klasszikus hippibuszban alhat, miközben halastavak között túrázhat, bringázhat vagy fesztiválozhat - írja oldalán az a Mystic Hot Springs kemping, amelyre a Termálfürdő.hu talált rá. A sivatag szélére álmodott szálláshelyen a medencéket és a kádakat a talajból évmilliók óta feltörő termálvízzel töltik fel. 

Galéria: Fürdőkádas oázis a sivatagbanFotó: Mystic Hot Springs Facebook

A 75 Celsius fokos forrásokat kb. 37-43 fokos vízre hűtik vissza, hogy a látogatók hosszabb időn át is ázhassanak a vízbe merülve. De két kádban valamivel magasabb hőmérsékleten tartják a vizet, amelyet főleg izomfájdalmak gyors megszüntetésére javasolnak, ötperces ázásnál többet pedig nem is tanácsolnak ezekben. A fürdőkádak mellett két nagyobb medence is várja azokat, akik szívesebben lazítanak nagyobb társaságban, vízesés formájában aláhulló termálvízben. Ezekben a medencékben állítólag van, hogy maga a - weboldalon csak Mystic Mike-nak nevezett - tulajdonos kényezteti egy különleges vizes masszázzsal a vendégeket.

 A Mystic Hot Springs alapvetően a hippi életérzéssel járó szabadságot igyekszik újraéleszteni, területén évek óta egy zenei fesztivált is rendeznek nyaranta. A legenda szerint a furcsa szálláshely tulajdonosa még 1990-ben egy Las Vegas-i útja során bukkant rá a forrásokra, és persze egyből beleszeretett a gyönyörű tájba. 

Galéria: Fürdőkádas oázis a sivatagbanFotó: Mystic Hot Springs Facebook

Akkoriban még csak egy kisebb kunyhó állt a helyen, de az elmúlt évek alatt még további tizenötöt kialakított a környező 175 hektáros sivatagos terület mellett. A hely a népszerűségét részben az itteni forrásvíz gyógyhatásának, azon belül is a nagy koncentrációjú kalcium, magnézium és vastartalmának köszönheti. De annak a különleges látványnak is, amelyet a víz lerakódásai formáznak meg a medencéket körbeölelő köveken. 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 Ingyenes termálfürdőt talál a toszkán sziklák között
A Saturnia-hőforrás sziklákon alácsorgó, gőzölgő vízesése ingyenesen, afféle szabad termál strandként használható. Ráadásul nincs is tőlünk messze.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek