Régi fotókkal és kedvezményekkel készülnek a fürdők a Magyar Fürdőkultúra Napjára

Október 8-án, a Magyar Fürdőkultúra Napján látványos installációkkal, fürdőtörténeti kiállításokkal, számos programmal és kedvezményes jegyárakkal várják a hazai fürdőket és uszodákat látogatókat.

Fotó: Magyar Fürdőszövetség

2010. október 9-én rendezték meg először a Magyar Fürdőkultúra Napját, azóta a Magyar Fürdőszövetség minden év október második szombatján megünnepli ezt a napot. A rendezvény célja a magyar fürdőkultúra értékeinek bemutatása és a fürdők népszerűsítése, amelyek mellé minden évben újabb tematikus programok társulnak. Az idei téma a 2017-es vizes világbajnokság köré épül, amelynek Magyarország ad otthont, ezért a rendezvényen is kiemelt szerepet kapnak az uszodai sportos programok.

Fotó: Magyar Fürdőszövetség

Október 8-án, a Magyar Fürdőkultúra Napján a fürdőket és uszodákat látogató közönséget látványos installációk várják az egyes helyszíneken, amelyek bemutatják az úszás történeti emlékeit, mesélnek Búvár Kundról, a fürdőzés és az úszás hazai kezdeteiről, illetve az első folyami uszodák létrejöttéről. Megtudhatjuk, hogyan jöttek létre az egyes úszásnemek, hogyan indult el a magyar úszósport, milyen szerepe volt ebben Hajós Alfrédnak, és hogyan alakult ki az ún. magyar stílus. De láthatunk majd kiállítást a magyar úszósport nagyjairól és eredményeiről is.

A fürdőszövetség közleménye szerint a rendezvényhez idén minden eddiginél több fürdő csatlakozott, amelyek számos programmal, és ebből az alkalomból kedvezményes belépővel vagy meghosszabbított nyitva tartással várják vendégeiket. A fürdők programjairól részletesen a szövetség weboldalán és Facebook-oldalán lehet olvasni.

Fotó: Magyar Fürdőszövetség
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek