Másfél hektáros termáltó és az ország legmagasabb csúszdája Zalakaroson

Átadták a gyógyfürdő elfolyó vizét hasznosító termáltavat és hozzá kapcsolódó turisztikai és természeti látványosságokat. A csúszdatorony 21 méter magas.

A beruházásról még 2012-ben született döntés, a balatoni kiemelt turisztikai célokra fordítható 3,2 milliárd forintos keret terhére, írja az MTI.

Novák Ferenc polgármester elmondta: az európai uniós források mellett önerőt biztosító és más pályázatból összesen mintegy 545 millió forintot fordítottak a Zalakaros új turisztikai attrakciójának számító termáltó és ökopart beruházására. Mindehhez egy új, közel 800 méteres kerékpárútszakasz, illetve a gyógyfürdő területén, a tóhoz kapcsolódó gasztronómiai fejlesztések is társulnak, amelyek együttesen 670 millió forintos beruházást jelentenek.

Nézegessen látványterveket az ökopartról!
Galéria: Zalakaros Termáltó és Ökopark
Fotó: Zalakaros Termáltó és Ökopark

Régóta gondolkodtak azon, hogy a fürdőből elfolyó termálvizet miként lehetne hasznosítani, így alakult ki a terv a másfél hektáros termáltó létrehozására, amely a természeti értékek gyarapítását és turisztikai célokat egyaránt szolgál, mondta a polgármester.

Az idén 50 éves fennállását ünneplő zalakarosi gyógyfürdő mellett kialakított új látványosság része az ország legmagasabb, 21 méteres csúszdatornya, egy látogatóközpont, a mesterséges tó szigetére vezető hidakkal, a kőzeteket bemutató labirintus, vízi kalandpálya, mesepark, a természeti hangok pavilonja és a fények meditációs tere.

Újabb cikkünk ebben a témában:

 Izgalmas tanösvények gyerekkel 

Hangyavasút és kisvasút, hajtányozás, erdei játszóterek, fapallók és lengőhíd - kisgyerekkel is teljesíthető tanösvényeket ajánlunk.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek