Komppal kötik össze Badacsonyt és Fonyódot

Közel 300 milliárd forintot költenek 2020-ig balatoni fejlesztésekre, köztük egy kompjárat beüzemelésére, borászatok fejlesztésére és szálláshelyek számának növelésére.

Megjelent a Magyar Közlönyben a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet 2014-2020 közötti fejlesztéséről szóló kormányhatározat, amely szerint összesen 287,96 milliárd forint jut a Balaton fejlesztésére 2020-ig. A fejlesztések döntő többsége közvetlenül vagy közvetve turisztikai célokat is szolgál - írja a Turizmus.com.

A lap számszerűsíti a különböző célú fejlesztésekre szánt összegeket is, de mi most csak néhány izgalmasabb emelünk ki közülük. Az egyik ilyen például, hogy Badacsonyt és Fonyódot a tervek szerint kompjárat köti majd össze (2 milliárdos kerettel), 5,6 milliárd forintot jut balatoni borászatok technológiai és telephelyfejlesztésére, de a helyi piacokat és a kézműves vállalkozásokat is 1 illetve 1,7 milliárd forint segíti majd. Az anyag említi a szálláshelyeket is, amelynek keretében hat milliárd forintot költenek majd a minőségi turizmus számára épülő szállásférőhely-beruházások támogatására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek