Alkoholtúra és éjszakai fürdőzés a Gyógyvizek Völgyében

Borkorcsolya napokat rendeznek a Gyógyvizek Völgyében november 20. és 22. között, ahol Egerszalók, Demjén és Egerszólát legjobb borai és borkorcsolyái kerülnek terítékre, miközben a gyógyfürdők éjszakára is megnyitják kapuikat.

Két évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal indította el ezt a programot a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület, amely a három település szolgáltatóinak egyedi kínálatát mutatja be minden év novemberének harmadik hétvégéjén. Ezen napok főszereplői a kiváló borok és a borkorcsolyák, amelyeket édes, sós, nyers, főtt és sült változatban, kóstoló és komplett menüsoros formában is fogyaszthatnak - olvasható a közleményben.

Fotó: Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület

A jövő hétvégén négy borászatban tartanak vezetett pincetúrát az érdeklődőknek, ahol a borok, pincék és a borászok történeteit néhány bor és borkorcsolya kíséretében ismerhetik meg. Péntek kora délután a Demjéni kőtúrán, szombaton Egerszóláton pedig egy kóstolóval egybekötött sajttúrán vehetnek részt, utóbbihoz természetesen egerszóláti Olaszrizlinget kortyolgathatnak majd. De különleges élményben lehet részük azoknak is, akik szombaton felkeresik az Egerszalóki Barlanglakásokat. Lakói, a mesteremberek ezen a napon a nagyközönség előtt mutatják be mindennapi dolgos életüket és szerény hajlékukat.

Aztán fellépnek majd az Egerszóláti Rizling Színjátszók is, akik a paraszti életet bemutató jelenetekkel felelnek a jó hangulatért, miközben itt is folyik a bor, és borkorcsolya is lesz kellő mennyiségben.

A programba a gyógyfürdők is bekapcsolódnak. A Saliris Resort& Spa Gyógyfürdőben a november 20-i hétvégén különleges szaunaceremóniákat tartanak, ahol minden belépő mellé egy-egy borkorcsolya kupont is osztanak. A Demjéni Termálvölgy vendégei pedig egy éjszakai fürdőzéssel zárhatják a hétvégét.
A programról itt talál részleteket: www.gyogyvizekvolgye.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek