A világ legjobb spa-részlegét Horvátországban kell keresni

A világ legjobb spa-részlegét Horvátországban kell keresni.

Nemrég írtunk arról itt a Travelón, hogy Európa legjobb wellness spájának választották meg hazánk egyetlen zenei tematikájú luxus butikhotelét, az Aria Hotel Budapestet a World Boutique Hotel Awards versenyén. Ezúttal azonban a világ legjobb wellness-részlegét is megmutatjuk. 

Fotó: Croatiaweek.com

A Global Wellness Travel Awards versenyén, amely harminc éve díjazza az iparág legjobbjait, idén 53 ország 273 desztinációjának 504 wellness-központja, szállodája és üdülőközpontja vett részt. A világ több országából származó 33 iparági szakértő véleménye alapján végül a Lošinj szigetére épült Hotel Bellevue nyerte el a világ legjobb spa és wellness díját - ezzel a helyezéssel pedig először került a nyertesek sorába egy horvátországi szálloda. A hotel luxuskategóriás wellness- és spaközpontja egy hatalmas felújítást követően tavaly júliusban nyílt meg - írja a Croatiaweek.com.

Fotó: bellevuelosinj.com

Van itt minden, amit egy wellness-hoteltől elvár az ember: különböző méretű, alakú és hőfokú medencék, melyeket a Lošinj partvidéke menti kristálytiszta tengervízzel töltenek fel - a speciális eljárással tisztított sós víznek ugyanis különleges gyógyhatást tulajdonítanak. Ráadásul így a tenger vizét fedett formában és kinn a spa-kertrészlegben is élvezhetik a vendégek anélkül, hogy egy métert is tennének a turistáktól nyüzsgő part irányába. Aztán vannak hangulatos fényárban úszó száraz és gőzszaunák, különböző masszázs és luxus wellness-kezelések. A relaxáló szobák mellett pedig külön részleget kapott egy hatalmas török fürdő, közepén egy hatalmas gránit-asztallal. A hotel weboldala szerint a kinti spa-részleget a fenyők aromaterápiával is felérő intenzív illata lengi be, miközben területén hófehér vitorlákkal elválasztott, nyugágyas boxok kínálgatják magukat pihenésre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek