Levendulát ültet a tetőteraszra egy budapesti szálloda

A tetőkerti wellnessrészleg vendégei tavasztól a levendulaültetvényben is gyönyörködhetnek.

"A tetőkertek manapság igazi reneszánszukat élik. Egyre többen nyitnak a város felett bárokat, éttermeket" - olvasható a szálloda közleményében. "A zöldterületek fogyatkoznak, ezt megállítani aligha tudjuk, de az egyensúly megalkotásában még jeleskedhetünk. Jó módszer erre a lapostetők kihasználása, növényzettel való beültetése."

 

Fotó: Continental Hotel Budapest

A szállodához tartozó Araz Étterem Chef de Cuisine-ja, Barka Áron közel 8 éves franciaországi tartózkodása során szeretett bele a levendulába és kezdte alapanyagként használni ételkülönlegességeihez. Míg régebben sokan ódzkodtak a levendulától, mint fűszertől és kizárólag a ruhásszekrényükben tudták elképzelni illatósítóként, a levendula mára az egyik legtrendibb alapanyaggá vált, mondta. Már mindenütt találkozni levendulás csokoládéval vagy fagylalttal. Azzal, hogy immáron a Continental Hotel Budapest tetején saját kis levendulaültetvénye lehet, Chefünk egy nagy és rég dédelgetett álma válik valóra.

A tetőkerti wellness kialakításánál az volt a cél, hogy a vendégek egy kicsit elszabaduljanak a város zajától, és kellemes pihenőhelyet teremtsenek. A jövő év tavaszától a hely a nyugalom szigete lesz, a növények virágba borulnak és jellegzetes színükkel kápráztatják el a szemeket. Vancouver, Chicago, New York, Stuttgart, Szingapúr és Tokió tetőkerti termőföldjei, virágos rétjei, konyhakertjei, bárjai és éttermei után Budapesten is megvalósul a „zöldebb jövő".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek