Hagyományos kínai gyógyászati központ Budapesten: jót tenne a turizmusnak

  Magyarországon jönne létre a hagyományos kínai gyógyászat térségbeli központja, amely lefedné a gyógyítás, a kutatás és a képzés teljes skáláját a Baltikumtól a Balkánig.

  A tervek szerint a kínai orvoslás budapesti központja a XV. kerületben valósulna meg, a korábbi orosz kórház héthektáros területén, írja az MTI. A központban együtt kapna helyet az oktatás, a gyógyítás és a kutatás területe. Emellett egy kollégiumot is szeretnének létrehozni a területen. Az elképzelésről Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszélt csütörtökön az Ősi tudás új utakon - a megújuló hagyományos kínai gyógyászat Magyarországon című konferencián.

  Képünk illusztráció.Fotó: Craig Ferguson

  Az államtitkár szerint van helye egymás mellett a magyar orvosok hagyományos európai tudásának és a több ezer éves kínai gyógyításnak, ezek egymás kiegészítői lehetnek

  A központ megépülése a vendégéjszakák számára is pozitív hatással lehet. Az egészségturizmus egyre inkább fontos szerepet tölt be a turizmuson belül, és a hazánkba érkező keleti vendégek számára a Magyarországon elérhető hagyományos kínai orvoslás új utazási motivációként is megjelenhet - mondta Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár.

  A kínai turisták egymillió vendégéjszakát töltöttek el a közép-kelet-európai régióban, és a kínaiak körében a legnagyobb az egy főre jutó költés - ismertette Ruszinkó Ádám.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!