Bezárták a veszélyessé vált szekszárdi uszodát

Bezárták a veszélyessé vált szekszárdi uszodát

Statikailag veszélyessé vált, ezért bezárták a szekszárdi fedett uszodát - jelentette be a város polgármestere csütörtökön a tolnai megyeszékhelyen.

A nyári karbantartás alatt az üzemeltető Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. végeztetett statikai vizsgálatot. A szeptember közepén elkészült szakvélemény szerint az épület fa tartószerkezete olyan mértékben károsodott, hogy jelen állapotában nem nyithat ki az uszoda. Az épületnek azokon a részein, amelyeket burkolat takar, további vizsgálatokat kell végezni; a tető esetében, ahol a pára kicsapódott, még rosszabb állapotban lehet a szerkezet - mondta Ács Rezső polgármester.

Az 1975-ben épült szekszárdi uszoda ugyanazzal a technológiával készült, mint a Pécsi Hullámfürdő - jegyezte meg. A pécsi uszodának a tetőszerkezetéről 2005-ben karbantartás közben leszakadt egy 30 négyzetméteres fémburkolat.

A helyreállítás költsége akár több százmillió forint is lehet, ezért inkább felgyorsítják a szekszárdi élményfürdő területén tervezett fedett uszoda építését, ami legkorábban tavasszal kezdődhet el. Az iskolai úszásoktatást az élményfürdőnek egy hőszigetelt sátorral lefedett medencéjében végzik majd, a Szekszárdi Vízmű SE úszói és a szekszárdi vízilabda szakosztály sportolói a bátaszéki uszodában tarthatják edzéseiket - írja az MTI.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek