Imádtuk az idén a Palatinust és a Dagályt

Rekordforgalommal zárták az idei nyári szezont a budapesti strandok, a hat strand május 1-je és augusztus 31-e között 700 ezer vendéget fogadott.

Ez a tavalyi esős nyárhoz képest 43 százalékos növekedést jelent - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH), írja az MTI.

A legerősebb hónap a július volt, amikor a vendégek száma megközelítette a 270 ezret, így a hat strand ebben a hónapban átlagosan napi 8800 fürdőzőt fogadott.

A Palatinus az egyik kedvencünk továbbra isFotó: H. Szabó Sándor

A legnagyobb forgalmat idén is a Palatinus és a Dagály bonyolította le. Augusztusban kimagasló eredményt ért el a Római, a Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői strand is, ahol több mint háromszorosára nőtt a vendégforgalom a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A hat strand bevétele is kedvezően alakult, csaknem 50 százalékkal nőtt a tavalyi szezonnal összevetve.

A Palatinus és a Paskál strandfürdők időjárástól függően szeptember 15-ig tartanak nyitva, a Dagály fürdő strandterülete szeptember 30-ig üzemel.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a budapesti fürdők 2014-ben összesen mintegy 3,5 millió látogatót fogadtak, 6,5 százalékkal többet az előző évinél. Az éves árbevétel meghaladta a 8,5 milliárd forintot, ami 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez mérten.

A BGYH összesen 12 fürdőegységet üzemeltet, ebből a nyári időszakban hat - Palatinus, Dagály, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői - strandként működik.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek