Ingyen belépőkkel nyitják meg hétvégén a balatoni strandszezont

Először tartanak Balatont körülölelő strandszezonnyitót tíz település részvételével, strandpiknikkel és gasztronómiai bemutatókkal pénteken. Ezen a napon a strandbelépőkért sem kell fizetni.

 Pénteken tartják a Balaton Napját, mely több tóparti település részvételével az első Balatont körülölelő strandnyitó rendezvény lesz. Idén a kiemelt helyszín Badacsony, ahol holnap délután 4-kor Miss Balaton és udvarhölgyei nyitják meg a strandszezont a vízimentők jelképes tóba csobbanásával. De ezt teszik még tíz másik tóparti strandon is, ahol a Balaton Napján nem kell fizetni a belépőért.

A megnyitót Alsóörs, Ábrahámhegy, Badacsony, Balatonboglár, Balatongyörök, Balatonmária, Balatonudvari, illetve Fövenyes, Szárszó és Tihany strandjain tartják. A badacsonyi strandon a vízimentők beavatásával indul a szezon, akiket Miss Balaton és udvarhölgyei csobbantanak majd a vízbe, ezzel szimbolikusan megnyitva a balatoni nyarat. A tavat körülölelő rendezvényen minden évben máshol, másik parton lesz egy kiemelt esemény - írja közleményében a Balatoni Kör.

Fotó: Balatongyörök például jóárasított lángosokkal készülForrás: Travelo

 A társaság elnöke Kardos Gábor azt is hozzátette, hogy a jövőben országszerte terveznek majd tematikus programokat a Balaton napjára, azzal a céllal, hogy jobban megismertessék a tó természeti értékeit és hagyományait - mindezt iskolai vetélkedők, balatoni kóstolók és zenés, verses balatoni estek formájában.

Az idei megnyitón mindenesetre strandpiknik is várja az érdeklődőket, akik a régióra jellemző ételeket és balatoni borokból készült fagylaltot kóstolhatnak a programban résztvevő strandokon. Az idei nyár slágergyanús beach food ételei nemcsak nevükben különböznek a globális street food mintáktól, hanem elkészítési módjukban és fő alapanyagaikban is. A Terasz Burgert, a Balcsi Bagelt (avagy Körkiflit) és a Vízikutyát (balatoni hot dog, halkolbásszal) is magában foglaló balatoni gasztro-forradalmi szándékokról itt írtunk korábban.

A pénteki részletes programról pedig a Balaton napja közösségi oldalán lehet tájékozódni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek