Óriáscsúszdával és ökoparkkal erősít Zalakaros

Óriáscsúszdával és ökoparkkal erősít Zalakaros.

Elkezdődtek a zalakarosi fürdő elfolyó melegvizét hasznosító Termáltó és Ökopart elnevezésű projekt megvalósításának munkái. A beruházás keretében épül egy 21 méter magas óriáscsúszda, amelyhez egy toronyra épített 73 méteres Turbó és egy 21 méter hosszú Kamikaze csúszdapálya is tartozik - olvasható a Zalakarosi Turisztikai Egyesület közleményében. 

Grafika: Zalakarosi Turisztikai Egyesület

Új látogatóközpont épül, rekreációs és kondicionáló parkot alakítanak ki, a park Tanösvényein pedig a védett, őshonos növényeket mutatják be az érdeklődőknek. A legkisebbek mindeközben a Meseparkban játszhatnak majd a terület regényekből, mesékből is ismert állatvilágával.

Fotó: Zalakarosi Turisztikai Egyesület

A tervek szerint épül egy Hangok Pavilonja, ahol a látogatók a természet hangjaival, a park Labirintus részén pedig különböző kőzetekkel ismerkedhetnek meg. A föld forgását, a nap mozgását és a hozzá kapcsolódó folyamatosan változó fényeket a Fények meditációs terében tanulmányozhatják majd. A „Termáltó és Ökopart" elnevezésű projekt az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében 322 000 000 Ft összegű támogatásából valósul meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek