Itt mindent megtalál, ami az idei telet széppé teszi

Az októberi legek hónapja után novemberben az extremitások helyett az egyszerűen kényeztető, vidám, lélekemelő, melengető dolgok felé fordulunk.

Csupa olyan programot, látnivalót és úti célt ajánlunk majd, melyek segítenek enyhíteni a sötét, ködös novemberi napok kilátástalanságán. Mennyei wellness kezelések, tarka kisvárosok, gyönyörű termálfürdők, belülről melegítő forró italok és csípős fogások, ünnepi díszbe öltöző utcák, szevasztok!

Wellness, wellness, wellness

Korábbi felmérésünk eredményei egyértelműen azt mutatták, hogy Magyarország a wellnesshétvégék országa. Ezért aztán biztosak vagyunk benne, hogy a hosszabb-rövidebb téli kiruccanásokat tervezők jelentős hányada szaunák, jakuzzik és élménymedencék közelében képzel el egy ideális novemberi pihenőnapot.

Galéria: Minden, ami a téli rosszkedvből kihúzFotó: Mark H. Milstein / Northfoto

Így ebben a hónapban több cikkel igyekszünk majd a kedvükben járni: lesz szó például gyönyörűen kialakított hazai és külföldi fürdőkről, és elképesztő hegyi panorámával bíró medencékről is. De azoknak is lesznek tippjeink, akik inkább a saját fürdőszobájukban próbálnák ki a legmenőbb wellness-kezeléseket.

Nem bírja kivárni a friss cikkeinket a témában? Csemegézzen a korábbiakból! Biztos benne például, hogy tisztában van a legújabb kezelési trendekkel? És azzal, hogy igazából hogyan kéne jól szaunázni? És azt tudja, milyen szuper – és filléres! – gyógykúrát csaphat, ha feltérképezi a hazai gyógyvíz-kínálatot? A linkekre kattintva mindezekre választ kap.

Télen is irány a természet!

Persze attól még, hogy befizeti magát az ember egy csodás wellness szállodába, nem kell a komplett napot fürdőköntösben tölteni. Télen is érdemes aktív programokat szervezni – így sokkal jobban esik majd a lazítás! Szerencsére egyre több hazai hotel kínálatában találunk jobbnál-jobb sportos programokat – ezekről itt talál egy csokorra valót.

Novemberben pedig bemutatjuk majd, milyen könnyen teljesíthető túralehetőségek kínálkoznak a közelben, például Nyíregyházán, az Őrségben, Burgenlandban és Szlovéniában, és egy picit messzebb – például Szlovákiában, a festői Csorba-tó környékén.

Galéria: Minden, ami a téli rosszkedvből kihúzFotó: Northfoto

Kedvet kapott a túrázáshoz – például szívesen megnézné az ország legjobb tanösvényét, vagy az év épületének díjával büszkélkedő Galya-kilátót – de teljesen kezdő, és nem tudja, hogyan kéne belevágni? Ide kattintva megtudja, mit tanácsolnak a profik a túrázással még csak most ismerkedőknek. Itt pedig hasznos tippeket talál ahhoz, hogy mit érdemes viselni egy zord téli napon megejtett kiránduláson.

Városok ünnepi ruhában

Aki november-decemberben nem wellnessbe megy, az nagy valószínűséggel adventi vásárokért indul majd útnak. Így aztán természetesen beszámolunk majd az idei vásárokról és adventi fényekről határon innen, és túl is. Sőt, már meg is kezdtük a gyűjtést: itt a legszebb klasszikus bécsi vásárokról, itt pedig Alsó-Ausztria legromantikusabb adventi programjairól olvashat.

Galéria: Minden, ami a téli rosszkedvből kihúzFotó: Christkindlmarkt

Ha előzetes kalkulációt szeretne készíteni a vásári evés-iváshoz, a tavalyi bécsi árakat itt találja. Illetve tavaly annak is utánajártunk, hogy merre érdemes indulnia annak, akinek már tele van a hótaposója a városháza előtti tülekedésből az osztrák fővárosban. Az öt legjobb, kevésbé ismert vásárt itt találja, jó hír, hogy idén is megszervezik mindegyiket.

Tavaly Barcelonában az is kiderült számunkra, milyen különleges ízt kölcsönöz az adventnek, ha nem német nyelvterületen andalgunk mesekönyvbe illő díszletek között forralt borral a kezünkben, hanem pálmafák közé feszített égősorok alatt kortyoljuk a cavát. Mivel fapadossal igencsak olcsón megközelíthető idén télen Barcelona, – két főre, százezerből simán kihozható szállással együtt – ezért határozottan ajánljuk, hogy próbálják ki ezt az élményt önök is! Mi egyébként idén Madridba készülünk formabontó adventi kiruccanásra – naná, hogy mesélünk majd róla.

Ha a szauna sem elég meleg

Utálja a telet úgy, ahogy van? Nem vigasztalja se a szauna, se a forralt bor, se az adventi díszkivilágítás? Meg tudjuk érteni, ezért novemberben a meleg helyekről is szólunk majd. Mesélünk Máltáról, Tunéziáról, és az izraeli Eilatról is – ahová szintén fillérekért el lehet jutni. De azt is eláruljuk, hova lehet a legolcsóbban elutazni, ha idén fehérhomokos tengerparton készült bikinis fotókkal nyomasztaná itthon fagyoskodó ismerőseit.

Tartsanak velünk!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek