Három szauna-toronnyal nyílt meg a Miskolctapolcai Strandfürdő

Ötven méteres úszómedencével, hatalmas lelátóval és három, lombkorona magasságban fekvő, szaunatoronnyal nyílt meg tíz év után szombaton a Miskolctapolcai Strandfürdő. A fordított kúp alakú szauna-tornyok tetőterén napozót és merülő medencét is kialakítottak.

A Green City elveket követve készült el a Miskolctapolcai Strandfürdő, amelyet egy évtizednyi szünet után 2015. május 30-án vehettek igénybe újból a strandolni vágyók - olvasható a strandfürdő közleményében. 

Fordított kúp alakú szauna-tornyok egyikeFotó: Miskoltapolcai Strandfürdő

A Miskolctapolcai Strandfürdő felújítása során a 70-es években épített vasbeton szerkezeteket megtartották, hogy megőrizhessék a strand régi hangulatát. Ugyanakkor a jellegzetes tornyos épület rekonstrukciójával és bővítésével egy egész évben üzemelő wellness- és fitnesz részleget alakítottak ki. A fürdő épületében kaptak helyett az exkluzív szaunák, a pihenőterek, a masszázsrészleg, a sószoba, a masszázs- és merülőmedencék, de külön napozóterasz és meditációs tetőkert is létesült. A kávézót, valamint a látványkonyhával felszerelt grill éttermet, amely rendezvények megtartására is alkalmas, belépőjegy nélkül is igénybe vehetik a látogatók.

Az úszómedence mellett megőrizték a platánfákat, amelyek lombkoronájának magasságában - egészen különleges építészeti megoldásként - három fordított kúp alakú szauna-tornyot építettek. A Herba szauna 15, a Magma szauna 17, a Szolár szauna pedig 15 négyzetméteres alapterületű. A szaunák tetőterén napozó és merülő medence is található.

Szaunatorony merülőmedencével és napozóvalFotó: Miskoltapolcai Strandfürdő

A fürdőben elkészült az 50 x 25 méteres, tíz sávos, és 2,2 méter mélységű úszómedence is, amely nemcsak strandolásra, de úszó- és vízilabdaversenyek megtartására is alkalmas. Az úszómedence mögötti, fokozatosan mélyülő családi medence pedig összesen 1344 négyzetméter vízfelületű, amelyet különböző élményelemekkel szereltek fel. Az úszómedencét, valamint a családi- és a fürdőépületen belüli wellness-medencéket termálvízzel töltötték fel.

A szabadtéri sportolásra homokos strandröplabda és lábtenisz pályákat alakítottak ki, mintegy 1300 négyzetméteren. Miközben megújult a Hejő-patak mentén álló, 260 kabinos öltözőépület is, amelyhez a tetőszintről megközelíthető vasbeton szerkezetű mintegy 380 férőhelyes lelátók kapcsolódnak.

A strand zöldfelületének növelése céljából, egyedi megoldásként, az úszómedence egyik oldalán füvesített dombház alatti gépházat alakítottak ki, másik oldalán pedig lelátó létesült. A dombházban versenyzői öltözőket, orvosi és bírói szobát építettek, a dombház-lelátón összesen 460 néző foglalhat helyet.

Wellness részlegFotó: Miskoltapolcai Strandfürdő

A strand építészeti terve nemcsak a meglévő vasbeton szerkezetek újrafelhasználását célozta meg, de a lehető legtöbb fát és zöld növényt is megőrizte. Mindezt úgy, hogy az épületek tetején és oldalfalain további élő zöld felületeket alakítottak ki. A strand körüli Aradi sétányt és Hejő sétányt is teljesen felújították. Mintegy 2500 négyzetméteren újraburkolták, közvilágítást építettek ki és utcabútorokat helyeztek el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek