Május elsején indul a strandszezon

Május elsején indul a strandszezon

Az idei strandszezonban elsőként, május 1-jén a Dagály és Palatinus nyitják meg kapuikat a budapesti strandok sorában. A hónap végén csatlakozik hozzájuk a Csillaghegyi Strandfürdő, a Paskál és a Római Strandfürdő is, de egy pünkösdfürdői strandolásra is már csak június 6-ig kell várni.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében közel 40 millió Ft összeget fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a vendégeket. A strandok területén közel 50 ezer egynyári virágot ültettek ki, a nyári időszakban 35 hektár zöld területet gondoznak a kertészek.

Az idei strandszezonban is különböző kedvezmények várják a fiatalokat, a családokat és a nyugdíjasokat is. A 20 alkalmas bérletek árából idén is akár 25%-os kedvezményt biztosítanak a fürdők a Budapest Gyógyfürdői Zrt. tájékoztatása szerint.

A tavalyi év tapasztalatai alapján a belépő ára a Csillaghegyi Strandon az idei szezonban egységesen 900 Ft, míg a Paskál Strandon egységesen 1200 Ft lesz. A hétvégi felnőtt belépő ára a Palatinuson 3200 Ft, a Rómain 2600 Ft, Pünkösdfürdőn pedig 1800 Ft lesz.

A kitűnő bizonyítványt szerző általános iskolai tanulóknak idén is ingyenes strandbelépővel kedveskednek a fürdők, melyet a gyerekek a bizonyítvány mellé kapnak meg a tanévzáró ünnepségeken az összes budapesti kerületben. Az idei év újdonsága, hogy az emimens diákok nemcsak strandbelépőt, hanem a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából egy cirkuszi belépőt is kapnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek