A szálloda, ahol a szülők is jól érezhetik magukat

A Hévíztől egy kilométerre található Kolping Hotel igazi családbarát szálloda, ahol a szülők is jól érezhetik magukat lelkiismeret-furdalás nélkül.

A Kolping Hotelbe a nyár derekán érkezünk látogatóba, ahol az első benyomásom az, hogy ez nem egy hotel, hanem egy mini város. Aztán az is kiderül, hogy a mini városban teltház van, összesen két szoba áll csak üresen, amit megnézhettünk, de oda is érkeznek délután.

Galéria: Kolping Hotel (49 kép) Fotó: Iványi Orsolya / TraveloFotó: Iványi Orsolya / Travelo

És ebben nincs semmi különös, hiszen az Alsópáhokon, Hévíztől egy kilométerre található 10 hektárnyi parkos területen idén 18 éve működő szálloda a családosok álma, ezt több forrásból megerősítve merem leírni. De mitől is akar ide mindenki visszatérni, ha gyerekkel tervezi a nyaralást?

Először is a szálloda olyannyira gyermekbarát, hogy tátva marad a szám. Nem csak azért, mert például ha ide jövünk nyaralni, akkor nem kell becsomagolni a lakást, ugyanis a szobákban találunk babaágyat ágyneművel, pelenkázót, fürdetőkádat, bilit, WC-szűkítőt, zsámolyt a mosdó eléréshez és gyermekbiztos dugaljakat is. Ahogyan nincs két egyforma család, így itt sincs két egyforma szoba, gyakorlatilag egyedi, családra - akár több generációsra - szabott szobák közül választhatunk. Plusz szolgáltatásként kérhetünk még sportbabakocsit, kerékpárülést, hátihordozót, bébiőrt, éjjeli fényt, cumisüveg melegítőt, leesésgátlót - és valamit biztos kihagytam.

Szolgáltatásokban sem szűkölködik a szálloda, minden korcsoportra külön kínálnak programokat. Meg kell említenem itt Bobóországot, mely az ország legnagyobb szállodai játékbirodalma, mint megtudom, amúgy pedig egy barátságos víziló a névadója, így aztán lépten-nyomon plüss Bobókba ütközünk az épületben, a gyerekek legnagyobb örömére.

A szálloda sem átlagos szálloda, számos épületből áll, melyeket interaktív folyósok kötnek össze. Ezt a gyerekek különösen szeretik, hiszen a designt rájuk szabva találták ki, nehogy unatkozzanak, amíg például esik az eső kint.

Gyermekmentes fürdőrészleg

Persze, nem csak attól családbarát egy szálloda, hogy a gyerekek jól érzik magukat, a szülőknek is szükségük van kikapcsolódásra. A felnőttek részére kialakított fürdőrészleg pontosan olyan helynek tűnt számomra, ahol 2-3 órát lelkiismeret-furdalás nélkül el lehet tölteni kettesben (és végre zsivajmentesen), amíg a gyerekek felügyelet alatt vannak.

Úszáshoz választhatjuk a 7x15 méteres úszómedencét, ázáshoz a termálmedencét, és mivel Hévíztől csupán egy kilométerre vagyunk - egy hosszabb séta a világhírű tó - , így nyilvánvaló, hogy saját gyógyvízzel rendelkezik a hotel, mely 34 fokos és 320 méter mélyről érkezik, tartalmaz kalcium-magnézium-hidrogén karbonátot, fürdőkúraként hasznos lehet izomlazításra, műtéti utókezelésre, reumatikus problémákra, csontritkulásra, valamint a menopauzás panaszokat is enyhíthet. Ha pedig innánk, gyomor-, bél- és emésztőrendszeri panaszok kezelésére alkalmas. Az uszodát érdemes sötetédes után (is) meglátogatni, ilyenkor romantikus fénybe burkolózik, és hangjáték mellett lehet úszkálni.

Galéria: Kolping HotelFotó: Iványi Orsolya / Travelo

Megújult a Hanami Beauty & Spa, a Kolping szépség- és egészségközpontja, amelynek legújabb vonzereje a páros terápiára kialakított Private Spa szoba. A 40 négyzetméteres helyiség tökéletes helyszíne lehet a kikapcsolódásnak és romantikának: lehetőség van itt ugyanis páros fürdőzésre, majd páros masszázsra, és még egy kényelmes ágy is várja relaxálásra a párokat, mindez gyertyafényben és pezsgővel és édességgel. A páros opciót nemcsak anya és apa veheti igénybe, anya-lánya programnak is tökéletes lehet.

A 'Meghitt hangulatban" nevű páros masszázs során például az ámbra mézgél jótékony hatását élvezhetik a párok, ez az egyedi és természetes formula olyan luxus alapanyagok keverékét tartalmazza, mint a méz, az argán olaj és az ámbra illat, így garantált a selymes és bársonyos bőr a kezelés után.

Több masszázsból választhatunk amúgy: van kínai fejmasszázs, indiai olajos egésztest- és fejmasszázs, nyirokmasszázs, lávaköves, alakformáló, kismama vagy méregtelenítő. Amennyiben párunk nyitott az ilyesmire, meglephetjük egy ún. Gentleman-kezeléssel, amely szőlőmagolajos egésztest masszázsból, manikűrből, hajfürdőből, hajvágásból és hajszárításból áll.

Galéria: Kolping HotelFotó: Iványi Orsolya / Travelo

Infraszauna, finn szauna és gőzfürdő szintén a megújult Hanami Beauty & Spa része. Ezen kívül tavaly egy teljes lakóépületet, és a családi élményfürdőt is felújították.

Amennyiben aktív pihenéssel, vagyis mozgással kapcsolódnánk ki, van fitneszterem kardio-és lapsúlyos gépekkel, és persze személyi edző is rendelkezésre áll. Igen sok sportfoglalkozást kínál a hotel: aerobic, vízi aerobic, alakformáló órák, gerincgimnasztika, stretching, fit-ball tréning, baba-mama torna, áprilistól októberig pedig minden nap nordic walking.

A Kolping Hotelben egyszerűen nem lehet unatkozni. Teljesen mindegy, hogy nyáron vagy télen, bent a szállodában vagy a 10 hektáros parkban, biztosan találunk valamilyen hasznos vagy szórakoztató programot, mind gyermekünknek, mind magunknak.

Szerzőnk a Kolping Hotel meghívására jutott el Alsópáhokra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek