Itt a szezon, menjen szaunába!

Méregtelenít, fiatalít, erősíti az immunrendszert és szépít: mi az? A szauna. Itt a hideg, izzadjon önkéntesen hetente több napot!

A hideg idő beköszöntével különösen ajánlott a szaunázás, amivel komoly mértékben elősegítjük öngyógyulásunkat: erősödik az immunrendszerünk, méregtelenítjük a szervezetünket, fertőtlenítjük a bőrünket és a teljes regenerálódás mellett pihenünk és ellazulunk. "Kismértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer" – mondják a szaunázásról a finnek, ahol ma is sokan receptre, orvosi előírásra szaunáznak.

Fotó: Bloomberg / Europress / GettyForrás: Travelo

 A szaunázás heti rendszerességgel ajánlható a kezdő és a haladó szaunázóknak egyaránt. Kezdőknek heti 4-6 alkalom javasolt - alkalmanként 10-12 perces programmal - ebbe jó, ha beletartozik a meleg vizes medence és a gőzkabin használata is. Érdemes mindig alacsony szaunázási idővel kezdeni, később folyamatosan növelhetjük az időt. (További infó a szaunázás fajtáiról és jótéteményeiről itt!)

Mindezeket a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő 11 kabinnal rendelkező szaunaparkja írta közleményében, de az ország bármely szaunájába látogasson csak el bátran, hacsak nincs rá ellenjavaslata, és akkor garantált, hogy egészségesebben megússza a telet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek