Nem reggel a legtisztábbak a wellneszmedencék

Egy nagyívű német-osztrák kutatás egyrészt megmutatta, hogy a hiedelemmel ellentétben nem reggelente a legtisztább a medencék vize, másrészt, hogy a wellnesz-medencék nem felel meg a higiéniai előírásoknak, és ez veszélyes a vendégek egészségére.

Egy átfogó német kutatás arra az eredményre jutott, hogy a német és osztrák wellneszhotelek majdnem kétharmadában nem felel meg a vízminőség a higiéniai előírásoknak. A "Relax Guide" című wellneszmagazin tesztje szerint az előírt értékeket a fürdők 64,6 százaléka nem érte el. Ez az eredmény nem teljesen veszélytelen a fürdőzőkre nézve – kommentálja az eredményt az osztrák Standard című lap, és ezt a magazin is megerősíti: ha az értékek túllépik a megengedett toleranciaküszöböt, az akut fertőzésveszélyt jelent.

A tesztet 2450 egyedi mérés alapján végezték Németország és Ausztria 615 medencéjében. Legrosszabb helyen a szaunák mellett kialakított merülő medencék végeztek: 19-et teszteltek és egy sem felelt meg az előírásoknak. Hátulról a másodikok a dzsakuzi-szerű belsőmedencék, melyeknek csupán tíz százaléka volt kellően tiszta. Összességében a fedett medencékben valamivel jobb volt a helyzet, mint a kültériekben.

Reggel jobb elkerülni

A hotelek medencéi 11.30 és 14.00 óra között mutattak legjobb értékeket, míg a legtöbb helyen reggel volt a legrosszabb a vízminőség. Ennek a cikk szerint az az oka, hogy a klórkészletek kimerültek és/vagy az, hogy a berendezéseket sok helyen éjszakára kikapcsolják, hogy takarékoskodjanak az árammal, a vízzel és klórral.

A felmérés csak a két szóban forgó országra vonatkozik - ha ismer hasonló magyar felmérést, kommentálja be!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek