Gyógyhellyé nyilvánították Tapolcát

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal október 7-én gyógyhellyé minősítette Tapolca belvárosának egy részét. Ezzel Tapolca lett a 18. gyógyhellyel rendelkező településünk.

A cím elnyerését a nemzetközi hírű gyógybarlang és az ott folyó gyógyászati tevékenység alapozta meg. A gyógyhely területe magában foglalja a tapolcai Deák Jenő Kórház területét, a mellette elterülő Hunguest Hotel Pelion szállodát és parkját, a Tavasbarlang bejáratának környékét, illetve a festői szépségű és egyedi hangulatú belvárosi Malom-tó környezetét is.

A város vezetése a cím elnyerésétől a gyógyturizmus számára a jövőben nyitva álló fejlesztési források elérését, így a hazai és nemzetközi egészségturisztikai forgalom további élénkülését várja. Erre minden esély megvan, mivel a barlangterápia iránt a levegőszennyezés növekedése miatt világszerte egyre nagyobb az érdeklődés – írja a turizmus.com, akik szerint a gyógyhelyi címben rejlő lehetőségek kihasználásával Tapolca a Balaton-térség egyik vezető gyógyturisztikai központja lehet.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek