Egy nap a luxusban Sárváron

Mire elég egy nap a sárvári Spirit Hotelben? Egy villám wellnesz-kényeztetésre mindenképp: szauna, gyógymedence, arckezelés és hamam. Gyógylazulás a luxusban.

Nyári szállodai kalandozásaim során eljutottam a sárvári Spirit Hotelbe, melyről már sokat hallottam, és az interneten is számtalan pozitív véleményt olvastam róla. Olyan hangzatos címekkel méltatták a helyet, mint hogy "Maga a földi paradicsom" vagy "Az ország legjobb szállodája". Mondanom sem kell, ezek után nagy elvárásokkal érkeztem.

A hotel bejárata
Galéria: Mire elég egy nap a sárvári Spirit Hotelben?
(Fotó: Spirit Hotel)

Az ötcsillagos wellnesz szálloda 2008-ban nyitotta meg kapuit Sárvár központjától nem messze, gyönyörű természeti környezetben, a csónakázó tavak partján. Ahogy belépünk, már elsőre látszik, hogy építészetileg sem átlagos ez a szálloda, a színek, a formák, a világítás, mind-mind a luxus érzését keltik. Ezt tovább fokozza a welcome Testarossa koktél, melyet a hall hatalmas foteljeiben fogyasztunk el. Az életérzés megmarad a nagyvilági körággyal felszerelt, tágas szobámba lépve is.

De nem sok időt töltök a szobában, magamhoz veszem a köntöst, papucsot, törülközőt és egy hatalmas vászontáskát, és egyből indulok felfedezni a wellnesz részleget. A közel 10 000 négyzetméter alapterületű Oázis wellnesz- és fürdőrészlegben először a szaunavilágba megyek, itt kilenc különböző szaunából lehet választani: a hagyományos finn szauna és a gőzfürdő mellett stollen szauna, rózsa szauna, jégkamra, infraszauna, bioszauna, lakónium, valamint aromakabin áll rendelkezésre. Nekem a rózsa különösen bejött, talán a nyugtató és pihentető hatása miatt. Itt meg kell jegyeznem, hogy a romantikus félhomályos világítás miatt nyugodtan le tudtam venni a fürdőruhámat és becsavarni magam a lepedőbe. Szakértők szerint nem jó fürdőruhában szaunázni, mert nem egészséges.

Ezután kipróbáltam a szabadtéri gyógyfürdőt, és bár csepergett az eső, ez egyáltalán nem zavart, sőt! A selymes meleg víz, ahogy körülölelte a testemet és a hideg esővíz az arcomon valahogy kiegészítette egymást. A Spirit saját gyógyvízforrással rendelkezik, melyet az 1056 méter mélyből feltörő 46 fokos gyógyvíz táplál, összetételét tekintve alkalikus, nátriumbikarbonátos, Kiválóan alkalmas krónikus mozgásszervi betegségek kezelésére, műtétek, balesetek, sportsérülések utókezelésére, izomlazításra. És hogy a gyógyvíz valóban hatásos, arra jó példa, hogy egy makacs ekcémám a hátamon másnapra elkezdett eltűnni. Nem mellesleg, a gyógyfürdőnek van fedett része is, összekötve egy kis kijárattal a szabadtéribe, szóval ki-be úszkálhat, aki szeretne.

Elegáns gyógyfürdő-részleg
Galéria: Mire elég egy nap a sárvári Spirit Hotelben?
(Fotó: Spirit Hotel)

Egyik állomásom a hamam, vagyis a török fürdő, mely egy sajátos méregtelenítési és megújulási kezelés, melyet az iszlám kultúra kiemelt intézményként kezel. Mohamed próféta rendelése szerint, - hogy a lelki tisztaság a test tisztaságában is tükröződjék - minden hívő embernek, minden pénteken rituális tisztálkodást kell végeznie. A hamam a száraz és nedves gőzfürdő keleti változata, amelyhez masszázsok és egzotikus illateszenciák kapcsolódnak. Már maga a helység is lenyűgöző, romantikus félhomály, gyertyák, teázás a medencében, pároknak kötelező!

Tovább fokozva kényeztetésemet, bejelentkeztem egy szépségkezelésre, ugyanis a szálloda saját fejlesztésű kozmetikai márkával rendelkezik és ezt mindenképpen ki akartam próbálni. Ez a mySPIRIT skincare névre hallgat, és ez az első magyar luxus bio kozmetikai márka.

A márka mögött Torhosi Tünde, nemzetközileg is elismert spa és beauty menedzser áll, aki már a szálloda spa- és beauty részlegének tervezésében is szerepelt vállalt és felügyelte a megvalósítás szakmaiságát. Még azt tudni kell róla, hogy 2010-ben, amikor Spirit Hotel Thermal Spa elnyerte a legjobb európai spa úti célnak járó címet, Tündét a nemzetközi szakmai zsűri beválasztotta Európa három legjobb spa-menedzsere közé.

A kezelőhelységben kellemes meleg és halk háttérzene fogad, kényelmesen elhelyezkedem a kezelőágyon, kozmetikusom pedig megkérdezi, hogy mi a horoszkópom. És hogy miért? A válasz pedig, hogy születésünktől fogva hordozzuk magunkban azt a rezgést, amely csillagjegyünk által kapcsol bennünket a négy fő elem egyikéhez – nálam jelen esetben ez a föld –, és ez a rezonancia elkísér bennünket egész életünkön át, segíti a kezelés során is a megfelelő illatkompozíció kiválasztását, amellett, hogy ennek függvényében állítja össze a kozmetikus az egyénre szabott kezelés termékeit.

Irány a hamam!
Galéria: Mire elég egy nap a sárvári Spirit Hotelben?
(Fotó: Iványi Orsolya / Travelo)

Bár általában szeretem magam átadni a kezelésnek, relaxálok és csöndben maradok, most inkább kérdezősködöm. Mint megtudom, a kozmetikumokhoz saját fejlesztésű kezelések is tartoznak, ez is különlegessége a márkának. Persze az érdekel a legjobban, hogy mitől bio a bio. A mySPIRIT skincare termékeinél Biokontroll tanúsítvány igazolja, hogy az összetevők több mint 95 százaléka biotermelésből származó növényi alapanyag, amelynek útja a termőterülettől a késztermékig nyomon követhető.

Én végül egy mySPIRIT skincare „Harmony" kényeztető ápolást kapok, vagyis kozmetikai kezelés tiszta bio hatóanyagokkal, energizált vízzel, és hozzám illeszkedő bio illóolajokkal. Az energizált víz erejét a féldrágakövek adják, vagyis az értékes ásványok rezgése speciális állapotváltozást eredményez a szervezetet felépítő vízmolekulákban, fokozva a vitalitásomat, segítve a rekreációt. A kezelésem célja pedig, hogy az organikus hatóanyagok helyreállítsák a bőrt kívülről óvó lipidréteg egyensúlyát és optimalizálják a keringést, hidratálják és táplálják az arcbőrt, ezzel aktiválják a bőr saját önmegújító folyamatait, így teszik rugalmassá és ellenállóbbá a káros környezeti hatásokkal szemben. A kezelés után még órákig simogattam az arcomat, ugyanis valóban kézzel tapintható volt a változás, és nem csak ideiglenesen.

A termékcsaládot egyébként haza is vihetjük, megvásárolható online is, így miután megkonzultáltuk a kozmetikussal, hogy mi is illik hozzánk, kiválaszthatjuk a megfelelő arctisztítót, arckrémeket (létezik a többi között szérum, peeling, szemkörnyék ápoló, öregedés elleni, nappali krém), párunkat is meglephetjük bio arcvízzel vagy borotválkozás utáni balzsammal. Ezenkívül a kezeléshez használt négy különböző bioparfüm - tűz, víz, levegő, föld - is a miénk lehet, de ha éppen bio babaápoló terméket keresünk, azt is találunk a kínálatban.

Röpke egy napot töltöttem a sárvári Spirit Hotelben, és elmondhatom, hogy mindent biztosít a kikapcsolódáshoz, mindezt a legnagyobb luxusban. Bármikor visszamennék, sőt, be is költöznék!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek