Ők voltak a turizmus fontos szereplői 2023-ban

Németh Balázs, Hortobágyi T. Cirill, Orbán Ráhel, Scheer Sándor, Tiborcz István, Váradi József, Kreinbacher József, Gerendai Károly – néhány név a magyar turizmus meghatározó szereplői közül. A Turizmus.com kiadója 10. alkalommal jelentette meg a szakma elmúlt évi teljesítményét értékelő, exkluzív top 50-es kiadványát, amelyet a 31. Turizmus Évadnyitó Gálán mutatott be.

Forrás: turizmus.com

A szerkesztőség hagyományaihoz híven idén is a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány partnerszervezeteinek elnökeiből, valamint a lapot kiadó Turizmus Kft. vezető munkatársaiból álló szakmai zsűrire támaszkodott.

Ezúttal is az előző esztendőben, 2023-ban elért kiemelkedő teljesítményeket vizsgálták, most először azonban kizárólag a jelöltek gazdasági, illetve az általuk tulajdonolt vagy irányított cég teljesítménye volt a perdöntő a szavazásnál. 

A listában néhány vállalkozásnál a teljesítmény szempontjából egymástól elválaszthatatlan párosokra is szavazott a zsűri, így a turizmus top 50-e valójában 58 szakembert jelent. A friss listában sokan vannak, akik az előző években már többször is szerepeltek a rangsorban, 18 név viszont most először került be. A szakemberek nemcsak cégük elmúlt évi eredményeiről adnak számot a lapban, hanem 2024-es terveiket és várakozásaikat is megosztják.

A top 50-es kiadványt a 31. Turizmus Évadnyitó Gálán mutatták be.Forrás: megapixel.hu/Groszbalazs

A 164 oldalas kiadvány idei újdonsága, hogy az ágazat érdekében végzett kimagasló lobbitevékenységet ezúttal külön értékelte a szerkesztőség, első alkalommal önálló fejezetben mutatja be tíz meghatározó szakmai szövetség munkásságát. Ugyancsak külön fejezetet kapott – immár hagyományosan – tíz, turisztikailag kimagasló vidéki település polgármestere. És ezúttal is külön fejezetet szenteltek a szakma tíz ígéretes, legfeljebb 33 éves fiataljának, akik még pályájuk elején tartanak, de már kiemelkedőt tudtak alkotni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek