55 éve város Siófok! Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon 2023. november 30. és december 3. között

2023. november 30. és december 3. között szervezi meg Siófok városa az egyedülálló és nagyszabású 4 napos Siófok55 Városnap esemény kavalkádot, ahol emléket állítunk a múltnak, a helyi lakosokat bevonva ünnepeljük a jelent, üzenünk a jövőnek. Színes kulturális és szabadidős programokkal, díjátadásokkal, ünnepi pillanatokkal, civil szervezetek és testvérvárosok bevonásával töltjük meg Siófok központját. Az adventi hangulattal teli estéket helyi zenekarok, a Bagossy Brothers Company, valamint Szekeres Adrien adventi koncertjével koronázzuk meg. 

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Siófok Fő tere ünnepi fényárba borul az esemény kezdetére, ahol modern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, új betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár kézműves portékái és ínycsiklandó ízei varázsolják a látogatókat ünnepváró hangulatba a Víztorony körül. 

A helytörténet és kulturális emlékezet témaköréhez is illeszkedő, négy napos rendezvénnyel Siófok várossá válásának 55. évfordulóját ünnepeljük. Ennek keretében több, a városhoz kötődő alkotóművész és szervezet aktuális jubileuma is kihangsúlyozásra kerül, különböző művészeti és kulturális események - kiállítás megnyitó, Varga Imre100: 50 vers 50 grafika könyvbemutató, Balaton Táncegyesület néptáncelőadás, Apáti50 jubileumi koncert - formájában. Ünnepélyes keretek közt zajlik december 1-én, pénteken a Jó tanuló, jó sportoló díjak és a városi elismerések, közte a díszpolgári cím 2023. évi átadása. 

Az 55 éves jubileum emlékére ünnepélyes faültetés, óriás születésnapi torta, Siófok55 kvízjáték, városismereti interaktív séta és időkapszula elhelyezés is színesíti a programot. A Víztorony és kiállítóterei, a Kálmán Imre Emlékház nyitvatartási időben ingyenesen látogathatók a Városnapi hétvégén. Esténként koncertek színesítik a programot, pénteken a helyi zenekarok lépnek fel a színpadon, december 2-án este animációs lézershow keretében elevenedik meg Siófok múltja és jelene a város központjában, majd a testvérvárosi Gyergyószentmiklósról induló Bagossy Brothers Company fergeteges hangulatú koncertjével tölti meg Siófok Fő terét, vasárnap este pedig Szekeres Adrien adventi koncertje zárja az eseménysorozatot. 

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Az esemény kivételes lehetőség Siófok városának, hogy bemutassa minden arcát, színes kulturális és épített örökségét, összehozza a generációkat, a lakosokat és látogatókat, tisztelegjen a múlt előtt, értéket teremtsen a jövő generációinak, 4 eseménydús napba sűrítve Siófok esszenciáját. 

A Siófok55 Városnap a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával valósul meg.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek