Valódi trópusi oázis virul a 9. kerület sűrűjében

Ahogy távolodunk az Üllői út és a József körút zajától, és egyre mélyebbre megyünk a ferencvárosi utcák sűrűjébe, hamarosan egy valódi kis oázis közepén találhatjuk magunkat, ahol még egy trópusi banánafa-liget is virít.

Forrás: Lakáskultúra

Erőteljes és egészséges banánfák nőnek a Tompa utca és a Páva utca sarkánál, trópusi árnyékot vetve a hangulatos vendéglátóhelyek ajtain ki és betérő járókelőkre.

Forrás: Lakáskultúra

Az elképesztő látványra a Lakáskultúra munkatársa figyelt fel, aki a minap véletlenül épp a ferencvárosi pálmaliget mellett autózott el. Félreállt a kocsijával, hogy közelebbről is megnézze a dolgot és alig hitt a szemének.

„A banánfák a járda melletti ici-pici földdarabon kaptak helyet, ezen a részen eredendően is volt néhány bokor és fa, illetve egy kisebb levendulás kert. Csinos kis miniligetnek, már-már oázisnak lehetne nevezni a területet" - írja a magazin.

Forrás: Lakáskultúra

A szűk hely ellenére a növények láthatóan nagyon jól érzik magukat a kereszteződésben, és még csak nem is dézsában állnak, hanem leásták a gyökereiket a ferencvárosi föld mélyére. Ha tovább olvasnál a valószerűtlen ligetről, kattints a Lakáskultúra cikkére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek