Irány idén is Siófok, a nyár fővárosa! Felejthetetlen vízi és parti élmények, pezsgő vízparti hangulat!

Üdítő nyári programokkal vár idén is Siófok!

A nyár fővárosában töltött pihenés garantáltan élményekkel és varázslatos pillanatokkal teli 2023-ban. Legyen szó könnyű vagy komolyzenei koncertről, kulturális töltekezésről, aktív pihenésről, frissítő strandolásról, romantikus naplementékről, gasztronómiai felfedezésről – a siófoki nyárban minden megtalálható egy helyen!

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Siófok 17 km hosszú partszakaszán színvonalas strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit, az Újhelyi strandon kettő csobbanás között a strandkönyvtár számos irodalmi művet kínál az olvasás kedvelőinek, a családokat a balatoni élmények mellett jobbnál-jobb játszóterek, sportparkok és gyermekprogramok is várják.  Ha az aktív kikapcsolódást szeretjük, akkor több kerékpártúrából is választhatunk a környéken vagy tehetünk egy bakancsos családi túrát a Töreki Tanösvény mentén. 

A pezsgő kulturális életet olyan programok színesítik, mint a Nyári Zenei Estek szombatonként, melyek elvisznek a könnyűzene világába, a nagy sikerű Zene a Zöldben sorozat vasárnapi előadásai csodálatos környezetben, a Jókai Parkban. Hétfőnként Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a szerdai napnyugtákat a Nyáresti Operett estek előadásai fűszerezik meg a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében, péntekenként a KulTerasz előadásait élvezheti a közönség.

 

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

A siófoki Nagystrandon található PLÁZS lendületes és egyedi élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek. Fesztiválokban is bővelkedik a nyári kínálat, augusztus végén a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett, esténként zenei programok (Kovács Kati, Péterfy Bori & Love Band, Lóci játszik) kíséretében élvezhetjük a nyár végi naplementéket és a balatoni gasztronómia különlegességeit. 

2023-ban ünnepeli a város a világhírű szobrászművész Varga Imre születésének 100. évfordulóját, aki előtt tisztelegve állandó kiállítás költözött a Víztorony fenti kiállítóterébe, kiegészülve siófoki helytörténeti tárlattal, így a páratlan panoráma mellett, különleges kulturális és muzeális élményt is nyújt a város szimbólumaként ismert Víztorony.  Idén nyáron is forog az Óriáskerék a siófoki nagystrandon, felfedezésre vár a DRV Vizek Háza, a Fordított Ház, várnak az állatos kalandok a Bella állatparkban és kihagyhatatlan élményt ígér egy balatoni hajókirándulás…

Siófok, itt kezdődik a Balaton! 

Részletek a Siófok Guide Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek