Száz megy száz apró fény úszott a Dunán Szentendrénél

Idén is megtartják a már hagyományosnak számító, és felettébb látványos szentendrei gyertyaúsztatást. A Duna ilyenkor száz meg száz apró gyertyától fénylik, melyek táncoló szentjánosbogarakként világítják be a folyó útját.

Forrás: Gyertyaúsztatás Szentendrén / FB

A Dunakorzó menti hangulatot koncert és táncház teszi teljessé: 20 órától Szalonna és a bandája zenél a Dunaparti Művelődési Ház udvarán, 21 órakor kezdődik a gyertyaúsztatás, ez után 22 órától pedig folytatódik a zenekarral a táncház a korzón.

Amint az esemény Facebook-oldalán is írták, az előző évekhez hasonlóan, idén is a Vadkacsa Egyesület segíti a szervezők munkáját. Ők segítenek a mécsesek vízre bocsátásában és a program biztonságos lebonyolításában. A gyertyaúsztatás idejére lezárt dunai szakaszra hajóról rakják ki folyamatosan a speciális mécseseket. Kenukkal kísérik őket, szükség esetén tüzet oltanak, a beakadt darabokat kiszabadítják, a Postás Strandnál pedig az összes mécsest begyűjtik.

Ha esetleg rossz lenne az idő július 15-én este, akkor a gyertyaúsztatást a Szentendre Éjjel Nappal Nyitva Fesztivál keretén belül, augusztus 26-án, 21:30-tól tartják meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek