Neszmély és a szlovákiai Dunaradvány között most már komp jár

Átadták azt az új kompjáratot, mely Neszmély és a szlovákiai Dunaradvány között közlekedik, hétköznapokon 8, hétvégéken pedig 16 alkalommal. Az üzembe állított hajó 80 embert vagy 40 főt és nyolc gépjárművet szállíthat. Az átkelés ideje 6-10 perc lesz, de ez függ a vízállástól és a sodrás sebességétől is.

Percekre rövidül az eddig 1 órás útForrás: MTI / Bodnár Boglárka

A komp hétköznapokon Neszmélyből reggel 6 és 8 óra, valamint 16 és 17 óra közt óránként, napközben kétóránként közlekedik, minden második egész órában. Visszafelé, Dunaradványból negyed óra múlva indul vissza. Hétvégén sem változik túl sokat a közlekedési rendje 6 és 8 óra, valamint 16 és 17:30 óra közt félóránként, napközben óránként jár minden egész órakor, Dunaradványból pedig negyed óra múlva indul vissza - összegezte a turizmus.com cikke.

Az avatóünnepségen elhangzott, hogy 2010-ben 22 átkelőpont volt a két ország között, ami mára 30 nőtt. Idén még átadnak majd 4négy új átkelési pontot, közülük 3 Ipoly-hidat és egy útkapcsolatot az ország keleti felében. Így az év végére 40 átkelési pont lesz összesen a két ország között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek