Vár a nyár! - Új turisztikai helyszínek csábítják a hazai és nemzetközi látogatóközönséget

Vége a sulinak, berobban a nyár, kezdődik a turisztikai szezon! Az idei év újdonsága, hogy Magyarország legszebb kastélyai és várai színes programkínálattal, turisztikai attrakciókkal várják a hazai és a nemzetközi látogatóközönséget, összesen 13 helyszínen.

Mikor, ha nem most? Élvezd felhőtlenül a nyarat, hozd ki belőle a maximumot! Nyár esti koncertek, kiállítások, szabadtéri események, kertmozik, gyermekprogramok, állatsimogatók, lovasbemutatók, élő történelmi játékok és megannyi más - válogass kedved szerint!

GALÉRIAForrás: NÖF

Ha időjárástól független kikapcsolódást keresel, ha tartalmasan töltenéd el a szabadidődet és megfizethető élményre vágysz, akkor az egyik legjobb választás, ha ellátogatsz egy már felújított kastély vagy vár kültéri vagy beltéri programjára. 

Forrás: NÖF

Programkavalkád az egész család számára. A legkisebbeket állatsimogatók, madárpark, kisvasút, lovasbemutató, kézműves-, és múzeumpedagógiai foglalkozások hívogatják. Természetesen helyszíneink mindegyike csatlakozott a kisiskolásoknak szóló Kajla programhoz is, így pecsétek is gyűjthetők szép számban. A fiatalokat könnyűzenei koncertek, kertmozi vetítések, a kiállító terekben különböző interaktív eszközök, csábító szelfi pontok, a kastélykertekben árnyas piknikhelyek és könnyed sportolásra alkalmas pázsit várja.

Füzérradvány, Károlyi-kastélyForrás: Zoltán Kovács / NÖF

De gondoltunk a műkedvelő közönségre is, akiknek jazz- és klasszikus zenei koncertekkel, színházi előadásokkal, illetve rendhagyó tárlatvezetésekkel készülünk. A kastélykertek többsége a kulturális, közösségi és sportolási élményre vágyók mellett nyitva áll a felelős kutyatartók számára is. 

Mivel a Balaton a hazai turisztikai szezon kiemelt központja, így érdemes a magyar tengerhez közel eső várakat és kastélyokat körbe látogatni a környező településeken, mint például Dégen, Keszthelyen, Nádasdladányban, Somogyváron, vagy épp Sümegen. Így, ha hosszabb időt töltesz a Balaton partján, akár több egynapos programot is meg tudsz tölteni kulturális élményekkel és felhőtlen szórakozással!

Bajna, Sándor–Metternich-kastélyForrás: Zoltán Kovács / NÖF

Jó hírünk van azoknak is, akik Budapesten töltik az idei nyarat, hiszen sok műemlékünk könnyen, gyorsan elérhető akár autóval, akár tömegközlekedéssel. Számos kastély és vár könnyen megközelíthető akár kétkeréken is és nagy büszkeségünk, hogy 2023-ban az év kerékpárútja a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyhoz vezet, amely helyszín elnyerte a Business Traveller Hungary szakmai díj „Legjobb új piaci szereplő” kategória közönségdíját is idén.

Különböző kedvezményes jegykombinációval várunk téged az ország 13 pontján.

Folyamatosan frissülő aktuális programajánlatok:  www.nof.hu/programok

A nyári turisztikai szezonban nyitva tartó helyszínek: Bajna, Dég, Füzérradvány, Keszthely, Majk, Nádasdladány, Ozora, Pécs, Sirok, Somogyvár, Sümeg, Szabadkígyós, Tata.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek