Utazz és érezd magad otthon!

Olyan nehezen megfogalmazható, hogy vajon mitől otthon az otthon. Számtalan kisebb és nagyobb tényező együttes jelenléte kell ahhoz, hogy egy lakás, vagy ház végül otthonná váljon. Az biztos, hogy ezen tényezők között az élen szerepelnek az illatok, amikre oly kevesen gondolnak, és amelyek mégis körbeölelnek mindenkit. S ez az az élmény, ami mindennek tetejében hordozhatóvá alakítható, csak hogy az otthon illatemléke utazás közben se fakulhasson meg.

Ismerős, szeretett illatok bárhol, bármikor!

Az aroma diffúzor segítségével a kedvenc illatok gyakorlatilag bárhol, bármikor élvezhetőek. Levendula, borsmenta, eukaliptusz vagy más? Az illóolajok nemcsak illatosak, hanem egészségre gyakorolt hatásuk is köztudott. Úgyhogy az alkalmazásuk minimum duplán jó ötlet. Ráadásul egy-egy jellegzetes kombináció valóban hamar az otthon szerves részévé válhat. Olyannyira, hogy az az illatos egyveleg onnantól kezdve mindegy, hol tűnik fel, az otthon képe, érzete lebeg elő. Ez az asszociáció, ez az illattársítás emlékeket, élményeket, érzéseket hív felszínre, így aztán még a legkalandosabb utazások közepette is könnyedén előcsalogatható az a megnyugtató, biztonságot adó kuckó, ami az otthon nevet viseli.

Forrás: Freepik

A párologtató óriási előnye, hogy kis helyen is elfér, tehát a csomagolásnál nem kell extra méretekkel kalkulálni. Az illóolajok szintén aprócskák, azaz nem számottevőek, már ami a pakolást illeti. Érdemes azért minél biztonságosabban bebugyolálni őket, hogy a váratlan zökkenések se okozhassanak problémát. Mert míg kis mennyiségben az aromák vonzóak, csábítóak vagy éppen megnyugtatóak, addig nagy koncentrációban jóformán elviselhetetlenül erőteljesek, markánsak, és nehéz kimosni őket.

Mire képesek még az aromák?

Az aromaterápia egy messzire vezető téma. De nem kell ahhoz szakértőnek lenni, vagy képzettséggel rendelkezni, hogy az illatok főszerephez juthassanak a mindennapokban. A levenduláról köztudott, hogy nyugtató hatású, kisimítja a megfáradt idegeket. A borsmenta kitűnően tisztítja a légutakat, és szintén lazító hatással bír. De a felsorolást még sokáig folytathatnánk. Megéri utánamenni az egyes aromáknak, és ha alkalom nyílik rá, akkor kipróbálni őket. Sohasem ildomos megfeledkezni arról, hogy ami az egyik embernek ellenállhatatlan, az meglehet, hogy a másiknak elviselhetetlen, kibírhatatlan. Így ebben a szituációban is az egyéni tapasztalás az, ami számít.

Napjainkban már komplett keverékek megvásárolhatóak, de aki kísérletező kedvű, az bátran belefoghat a saját mixének kitalálásába is. Jó ötlet finoman elkezdeni a próbálkozást, és csak kis mennyiségekkel tesztelni a végeredményt, mert olykor egészen meghökkentő kereszthatások jöhetnek létre. Aki viszont úgy érzi, hogy egyből szeretné kézbe fogni a tökéletes illatot, könnyedén beszerezheti azt az aromát, ami a szívének, meg persze az orrának kedves. Aztán ha elérkezik az utazás, kimozdulás ideje, akkor a bőröndbe vagy utazótáskába pillanatok alatt hely szorítható a párologtatónak, és persze a hozzá tartozó aromáknak. Innentől kezdve még a legzordabb környezet is barátságossá, szívmelengetően ismerőssé varázsolható az illatok birodalmán keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek