Vágyakozás a boldogság után… Stájerország, a termálfürdők és vulkánok hazája – vágyaid földje

A paradicsomi utakon, amelyek rétek, szőlőskertek és mezők mellett vezetnek, a boldogság számos kisebb-nagyobb pillanatát ragadhatjuk meg. A termálfürdők és vulkánok hazája nyáron minden érzékünket felpezsdíti: mediterrán hangulat, szelíd dombságok, hűsölés a szabadtéri fürdőkben és természetes tavakban, ráadásként pedig a helyiek konyhaművészete és szívélyes vendégszeretete. Tegyél felfedezőutakat akár kerékpáron, akár gyalog, és tapasztald meg a varázslatot, amit régiónk, "az élmények földje kínál a számodra!”

Forrás: © Steiermark Tourismus / Harald Eisenberger

Fedezd fel az ihletet adó természetet

Stájerország délkeleti részén összesen 6000 kilométernyi, legkülönfélébb, de egyaránt élvezetes kerékpár-túraútvonal várja, hogy a családok, az e-bike-osok, a mountainbike-osok vagy a versenykerékpárosok felfedezzék. A szelíd dombokon át, szőlőskertek mentén vagy Bad Radkersburg körül a Mura ártereinek páratlan szépségű tájain át vezető kerékpárutak újra és újra megállásra késztetnek, hogy gyönyörködjünk a természetben.
Az élménytúrázók számos tematikus túraútvonalnak örülhetnek, útközben pedig itt is, ott is hangulatos megállók csábítanak egy kis pihenőre. A régió négy változatos golfpályáján lendületbe jövünk.

Forrás: © Steiermark Tourismus / Bernhard Bergmann

Lenyűgöző kirándulási célpontok az egész család számára

Várak, kastélyok és történelmi városok várják, hogy felfedezzék őket. Langyos nyári éjszakákon a csillagos ég alatt megrendezett szabadtéri rendezvények és koncertek csábítják a látogatókat a városba – Dolce Vita stájer módra!
A tavakban és szabadstrandokon, például Fürstenfeldben, Európa legnagyobb szabadtéri medencéjében, az egész család számára garantált az élményteli fürdőzés. A testet és lelket is felüdíti a hat termálfürdő ásványi anyagokban gazdag gyógyvize – Bad Radkersburg fürdőparkja, Bad Gleichenberg, a nyugalom fürdője, Loipersdorf termálfürdő-hotele, Rogner Bad Blumau, valamint Bad Waltersdorf gyógyfürdője és a H2O Hotel-Therme-Resort gyógyfürdőhotel gyógyvize, amely bizonyítottan csökkenti a stresszt, és az izomzatra is jótékonyan hat.

Forrás: © Steiermark Tourismus / Harald Eisenberger

Kóstoló a kulináris élvezetek fellegvárában

Stájerország délkeleti részén a vágyak földje páratlan kulináris kínálattal csábít. Élményvilágok hívogatnak, hogy részesei legyünk a kiváló termékek előállításának.
A fogadók, vendéglők, borozók és exkluzív éttermek olyan ínyencségekből készült kreatív finomságokkal kényeztetnek, mint a spárga, a tűzbab, a torma vagy a bodza. A borok szerelmeseit borospincék és borszaküzletek szinte végtelen sora várja. Hogy az élvezet nem ismer határokat, azt a GlaMUR üzemeiben készült helyi termékek sokszínűsége mutatja. Vagy akár nekivághatunk az életöröm útjának, a Vulkánvidék 66-os útjának (Vulkanland Route 66), hogy a termálfürdők és vulkánok földjén rátaláljunk az igazi élvezetekre. 

Forrás: © Steiermark Tourismus / Harald Eisenberger

Aki belekóstol ezekbe a boldog pillanatokba, vissza fog térni, és még többet akar majd belőlük. Hiszen a vágyak földjétől nagyon nehéz megválni.

Tourismusverband Thermen- & Vulkanland (Termálfürdők és Vulkánok Földje Turisztikai Szövetség)

Christian Contola ügyvezető
A-8280 Fürstenfeld
Hauptstraße 2a

info@thermen-vulkanland.at

www.thermen-vulkanland.at

Tel.: +43 3382 / 55100

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek