Hamarosan hatalmas levendulaföld várja a látogatókat Nagykarácsonyban

Kétségtelen, hogy az egyik leghíresebb és legkedveltebb növények egyike a levendula. Már a lila mezők látványa is felüdítő, és sokan vágynak arra, hogy haza is vihessenek belőle. Nagykarácsonyban 2020-ban volt az első alkalom arra, hogy a nagyközönség is beléphetett a körülbelül négyezer négyzetméter nagyságú lila levendulaföldre, és idén is lesz erre lehetőség. 

Lehet készülődni, nem sokár kezdődik a szüret - illusztrációForrás: No-longer-here/Pixabay

Boni Linda tulajdonos feol.hu cikkében elmondta, hogy már nem kell sokat várni, közel egy hónap múlva nyit a kert.

"Lépésenként alakult ki a most látható környezet" - emlékezett vissza a kezdetekre a tulajdonos. "A levendulával kezdtünk, először azt ültettük el a területen, majd a házra is egyre nagyobb figyelmet fordítottunk. Visszakapta a régi formáját, kialakítottunk egy gangot. Az épületben egy fotószoba kapott helyet, mert tudtuk, láttuk, hogy sokan szeretnek fényképezni, fényképeszkedni" - mesélte.

Mint kiderült, június 10-én szedd magad akcióval nyit a tündérkert.

A fotószobák és a levendulás fotózások mellett hétvégente lovas fotózásra is lesz lehetőség. Az érdeklődők megismerkedhetnek majd az emuk világával, nosztalgiázhatnak a múltidéző bemutató szobában és idén is kapható lesz levendulás limonádé.

Idén már az Élmények Erdeje is látogatható, ami a levendulás felé vezető erdős részen található, ahol akár sétálni, akár alkotni is lehet. A szomszédos faluban pedig egzotikus állatkert található, így mindenképpen tartalmasan tölrthetik el az idejüket a látogatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek