Stájerország hívogat!

Kapcsolódj ki, töltődj fel, meríts új erőt és inspirációt a sokszínű Stájerország természeti kincseiből, majd engedj a helyi konyhaművészet kényeztetésének: Ausztria Zöld Szívében a nyár testnek-léleknek jót tesz, ráadásul még finom is.

Forrás: © Steiermark Tourismus / Günther Steininger

A nyaralástól sokan főleg azt várják, hogy maguk mögött hagyhassák a stresszes hétköznapokat. Ezért vonzotta az embereket a nyári felfrissülés vágya mindig is vidékre, akár Ausztria Zöld Szívébe. Természet, művészet, kultúra és konyhaművészet: szakítsunk időt arra, hogy tudatosan befogadjuk a számos benyomást és természeti szépséget. Stájerország sokszínű tájai a Dachstein-gleccsertől a szelíd szőlősdombokig nyári felüdülést kínálnak.

Via ferrata vagy bortúra? Alpesi kunyhó vagy borozó? Termálfürdő, vagy inkább a város? A választás a vendégeké. Ausztria Zöld Szíve arra csábít, hogy tudatosan élvezzük a természetet, és betérjünk a hangulatos vendéglőkbe is. Az alpesi északon sziklás hegyek, keleten Európa legnagyobb összefüggő alpesi legelője, vagy a szinte mediterrán dél szelíd borvidéke.

Forrás: © Steiermark Tourismus / Gery Wolf

Stájerország tájai minden vágyat teljesítenek. Északon hegyláncok tarkítják a horizontot és alpesi kunyhók látják vendégül a betérő túrázókat, délen a szőlőhegyek és a szelíd lankák között szelídebb képet mutat a vidék, a hangulatos borozók tradicionális helyi ételeket szolgálnak fel.

Ami a kulináris örömöket illeti, az alpesi kunyhók és borozók mellett számos kitűnő vendéglő is található itt. Az exkluzív éttermek kiváló minőségű, finom fogásokat szolgálnak fel, miközben a gasztronómiai palettát a legkülönbözőbb specialitású vendéglők színesítik. A hagyományos osztrák vendéglátók klasszikus ételekkel repítenek minket vissza a régi idők konyhájához, és a helyi konyha különlegességeit tálalják elénk. Itt mindenki megtalálja az ínyére valót.

Forrás: © Steiermark Tourismus / Harry Schiffer

A nyári felüdülés aktív részéhez a nyári kedvencek, a túrázás és kerékpározás mellett még számos más lehetőség kínálkozik… rafting, hegymászás, mountainbike-ozás, evezés és motorsport. Nyugodtabb pihenést kínálnak ezzel szemben a szelíd alpesi tájak, az erdő csendje, vagy a hűsítő vizek.

Itt a családoknak sem kell lemondaniuk a csúcsok meghódításáról – a nyári vasút segítségükre siet, és az apró vendégeket is felviszi a völgyből a hegyi világba. Így a tiszta hegyi levegőt közösen élvezheti a család, anélkül, hogy a hegymászás gondot jelentene. Felérve sincs hiány az attrakciókban, amilyen például a nyári szánkópálya, a játszóterek vagy a Dachstein semmibe vezető lépcsője.

A kilenc stájerországi termálfürdő mindig kellemes lezárást jelent az aktív napok végén, és felüdítő órákat kínál testnek és léleknek. Apropó, pihenés: a tartomány fővárosában, Grazban és környékén a kulturális élmények csak úgy záporoznak ránk, és élvezhetjük a szeretteinkkel töltött időt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek