Graz, az élményrégió - Nyaralásra fel!

Ez a stájerországi nyaralás igazán felébreszti az utazás szenvedélyét!

Forrás: © Steiermark Tourismus / Mias Photoart

Élményteli nyaralás a kultúra fővárosában!

2003-ban Graz volt Európa egyetlen kulturális fővárosa. Ez az igazán gazdag rendezvényév sok maradandó nyomot hagyott maga után: még húsz évvel később is számos jelét csodálhatjuk meg, például a Mura-szigetet, a Művészetek Házát vagy az Osztrák Szoborparkot.

Osztrák SzoborparkForrás: © Steiermark Tourismus / Mias Photoart

Ahol a régi és az új találkozik: Graz hangulatos óvárosában a gótika, a reneszánsz és a barokk stílus keveredik a modern építészettel. A város szívében emelkedik a Schlossberg, melynek fő nevezetessége az Óratorony. Felfelé mehetünk gyalog, lifttel, vagy a Schlossberg-vasúttal. Lefelé pedig – legalábbis azok, akik valami különleges izgalomra vágynak – , a „The Slide” elnevezésű látványos csúszdán.

A város kapui előtt is sok a felfedeznivaló, és még több az élmény: városból vidékre 10 perc alatt – ezt csak Graz, az élmények régiója tudja nyújtani a nyaralók számára.

Micsoda élmény!

Graz Ausztria egyetlen élményfővárosa! Hagyományos stájerországi vendéglők, modern stílusú éttermek, bárok, hangulatos kávéházak, és a szinte minden sarkon felbukkanó barátságos és néha nyüzsgő kertvendéglők várják a falatozni vágyókat. A regionális konyhaművészet remekeinek felsorolása mintha csak a tökéletes nyaralás kulináris hozzávalóinak listája lenne, ráadásul Grazban még szarvasgomba is akad.

Graz környékén is igen ötletgazdag és változatos a konyhaművészet: Jó stájer vendéglők, kitűnő éttermek, alpesi fogadók, jellegzetes borozók és idillikus piknikezőhelyek.

A Piber lipicai ménesForrás: © Steiermark Tourismus / Mias Photoart

Az élet szebb túracipőben!

Aki felfelé vágyik, az közvetlenül Grazból kiérve egy túraparadicsomba jut. A Hebalmról a Gleinalmon át egészen Schöcklig számos túraútvonal vezet, ahol a természet szerelmesei nem fognak csalódni. Szinte hihetetlen, de a tartományi főváros, Graz közvetlen közelében a vidék mormotákkal, zergékkel, lipicaiakkal, és persze a legszebb panorámával várja a túrázókat.

Most kapcsoljunk nagyobb fokozatra!

A 17 kerékpáros élménytúra során sok felfedeznivaló akad: a gyönyörű természet, fantasztikus kirándulási célpontok, páratlan kilátás és körpanoráma, frissítő fürdőtavak, helyi ínyencségek, és még sok minden más. Graz kerékpárútjainak „főütőere” a kedvelt R2 muravidéki kerékpárút, amely az északon fekvő grazi hegyvidékről egészen a grazi medence déli síkságáig szeli át a régiót. Míg a déli rész sík kerékpárutakat kínál, a grazi hegyvidéken, északon, valamivel megerőltetőbb útvonalakon át vezet az út. A nyugati rész csúcspontjai közé tartozik az „I’ll be back” túra, egy kis közbeiktatott pihenővel az Arnold Schwarzenegger Múzeumban.

A Murasziget és a MariahilferplatzForrás: © Steiermark Tourismus / Harry Schiffer - Kopie

A világ legszebb helye!

Stájerország legjobb kirándulási célpontjai közül néhány a grazi élményrégióban található: az egyetlen osztrák szabadtéri múzeum, Stübing, a Lurgrotte, Ausztria legnagyobb cseppkőbarlangja, amelyen víz folyik keresztül, a legrégebbi fennmaradt ciszterci apátság, Rein, vagy a lippicaiak hazájának fenséges paripái.

Tourismusverband Region Graz (Grazi Régió Turisztikai Szövetsége)

Messeplatz 1/Messeturm | 8010 Graz | Ausztria

T +43 316 8075-0
info@regiongraz.at
regiongraz.at

#visitregiongraz

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek