Szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnep Siófokon! Ingyenes, nyárváró programkavalkáddal várunk benneteket május 26. és 29. között Siófokon, a hajóállomáson és a Rózsakertben!

Pünkösdkor rózsák között nyitjuk meg a nyári szezont Siófokon! Színes, családi programokkal, rózsák ihlette rendezvényelemekkel, neves koncertfellépőkkel és az 55 éves Siófok város testvérvárosainak vendégfellépőivel várjuk a szórakozni vágyókat május utolsó hétvégéjén.

Az egyedi rózsás arculatú és hangulatú siófoki esemény ideje alatt koncertek kicsiknek és nagyoknak, fergeteges műsorok, családi és gyerekprogramok, kreatív műhely, veterán jármű kiállítás, egészségdélután színesítik a fesztiválprogramot. A siófoki Pünkösdi Rózsaünnepen fellép pénteken a The Carbonfools zenekar, szombat este a siófoki kötődésű KFT Együttes idézi meg a balatoni nyarat, majd vasárnap ZSÉDA ünnepi koncertje varázsol el benneteket a csodálatos színekben pompázó Rózsakert szomszédságában. Vasárnap gyerekkoncertekkel várjuk a családokat, többek között fellép az Alma Együttes, Lóca Együttes, a Bogár Muzsika Gyerekzenekar és Gryllus Vilmos. Pünkösdhétfő az egészség és a tradíció jegyében telik majd a hajóállomás környékén, prevenciós előadások, kutyaterápiás bemutató, katasztrófavédelmi és rendőrségi bemutató, egészségügyi szűrések várják a látogatókat, délután az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes teszi fel a koronát a siófoki Pünkösdi Rózsaünnep programjára. A rendezvénytéren, egész hétvégén színes kínáló standok, helyi étel és italkülönlegességek, rózsás gasztro és kézműves vásár biztosít hamisítatlan balatoni hangulatot a nyár fővárosában.

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Az esemény különlegessége, hogy szombat délelőtt 10.00 és 11.00 óra között a régi időket idéző felvonulással érkezik Millennium Parkból a Hajóállomásra a pünkösdi ünnepi díszmenet, lovas huszárok vezetésével, Siófok város vezetőivel és meghívott vendégekkel, testvérvárosok küldöttségeivel, civil szervezetek sokszínű résztvevőivel.  A rendezvény színpada ad otthont idén a Balatoni Szövetség díjátadásának, valamint Waldheim, Porec és Gyergyószentmiklós testvérvárosok által hozott kulturális és művészeti fellépők vendégműsorának. A szezonnyitón ünnepélyesen átvesszük a nyár fővárosának szimbolikus kulcsát, mellyel hivatalosan is kezdetét veszi a 2023-as nyári turisztikai szezon az idén 55. jubileumát ünneplő városban.

A Pünkösdi hétvége a Rózsaünnep színes programjai mellett számos lehetőséget kínál a Siófokra érkezőknek: a Kálmán Imre Emlékházban az állandó kiállítás mellett május 27-ig megtekinthető az Ecset és véső – képzőművészeti válogatás. A BRTK Könyvtárban május 25-én délután Mesedélután hangterápiával: A kis hableány – varázslatos hangokkal várja a kisebbeket, majd május 26-án, pénteken 17.00 órakor Dragonits Márta: Ars Sacra - Szent Művészet előadása lesz, ahol közreműködik a Siófoki Női Kar.

Siófok – Itt kezdődik a Balaton!

További részletek a Siófok Guide Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek