Ezekre a helyekre szervezz kerékpártúrát!

Tél tábornok leköszönt, és a böjti szeleken is túl vagyunk, úgyhogy nincs más hátra, mint előre: nyeregbe pattanni, és meghódítani a nagyvilágot! Vagy éppen Magyarországot. Kis hazánkban ugyanis számtalan kerékpáros útvonal érhető el, amik azon túl, hogy minőségi élményt borítékolnak, még nem is akármilyen nívós környékeket hálóznak be. Íme, a legkedveltebb célpontok!

Tegye fel a kezét, akinek a Balaton a Riviéra!

Valószínűleg a legtöbben örömmel lendítik a kezüket a levegőbe, mert igen, a magyar tenger varázsa megkérdőjelezhetetlen. Az elektromos kerékpár ráadásul a legvadabb kaptatókon is hűséges társként szolgálhat. A badacsonyi vidék lélegzetelállító, kár lenne kihagyni a szőlőtőkékkel övezett lankákat, de az kétségtelen tény, hogy a helyenként macskaköves, és rendesen meredek terepet nem feltétlenül egyszerű „megmászni”. Az elektromos bringa rásegítő rendszere, azonban megoldást jelenthet. Hiszen ebben az esetben nem arról van szó, hogy akkor bekapcsol a motor, és fel lehet tenni a lábakat a kormányra. Korántsem! Az izomerő elengedhetetlen, vagyis a meredély leküzdése egyéni dicsőség, amin egyáltalán nem csorbít az e-bike megléte, sőt. Ezzel a járgánnyal olyan hegyvidéki részek is felfedezhetők teljes könnyedséggel, amik hagyományos bringával aligha. Mert van az a fokú kaptató, ami gyakorlatilag saját izomerővel megmászhatatlan, de egy kis „hátszéllel” máris más a felállás.

Az északi part kihívásai után a déli vidék szinte síkban hasítható, úgyhogy a rengeteg fáradozás megtérül. Aki először szeretné ilyen módon is megismerni a Balaton szépségeit, annak a legjobb négy napban gondolkodni, mert így nagyjából 50-60 kilométeres távokra elosztható az út. De akik igazán edzettek, azok kettő vagy akár egy nap alatt is körbetekerhetik a magyar tengert.

Forrás: Freepik

A hazai Velence is hamisíthatatlan mediterrán választás

Ha már tópart, strandhangulat, akkor a Velencei-tó is bringázásra méltó utakat kínál. Néhány évvel ezelőtt újították fel a bicikliutat, amin csak egy-két emelkedőt kell leküzdeni a célba éréshez, vagyis még azoknak is ideális úti cél, akik kezdők már, ami a bringázást illeti. Arról nem is beszélve, hogy a könnyed, mediterrán hangulat magával ragadó, s vigyázat, nemcsak akkor, amikor beköszönt a kánikula.

Megéri felfedezni a helyi célpontokat is

A fenti két útvonalon túl is bőven akadnak lehetőségek, amik megismerésre méltóak, és még csak utazni sem kell a megtapasztaláshoz. Célszerű körbetekerni a környék bringás túraútvonalait, illetve a legtöbb városban is jól kiépített a biciklis hálózat. A helyi kerékpáros egyesületek a legtöbbször szívesen adnak tájékoztatást arról, hogy hova ildomos eltekerni a környéken. Ráadásul így akár még szervezett túrákhoz is lehet csatlakozni, ami nemcsak sport, hanem társasági élmény is egyben.

Irány a hegyvidék!

Akik maximumra szeretnék tornázni a hajtás táplálta adrenalinszintjüket, azoknak nem vitás, hogy a hegyláncolatok meghódítása kellően izgalmas cél, ami mindennek tetejében elektromos járgánnyal, ha nem is gyerekjáték, de igenis valóra váltható álom. A lényeg az öröm megélése, és persze a kihívás nyújtotta fűszer.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek