Nagy bulit csapnak a Hortobágyon méneskihajtással, pásztorokkal, jószágokkal

Világörökségünk – a Puszta napja címmel két napos programkavalkádot rendeznek a Hortobágyon és térségében április 22-23-án. Az érdeklődők találkozhatnak a pásztorokkal és jószágaikkal, a Hortobágy természeti kincseivel és belekóstolhatnak a helyi ételekbe is - olvasható a Hortobagyinfo.hu oldalon.

A hortobágyi ménesForrás: Hortobágyi Nonprofit Kft.

Itt írták azt is, hogy Hortobágy település központja hamarosan megújul: a felújítás érinti a vásárteret, a Pásztormúzeum területét és a Körszín épületét is. Sajnálatos, de a kivitelezési munkák miatt idén a Kilenclyukú híd sem használható, így a pásztorok nem tudják áthajtani rajta a jószágokat. De a Puszta napja rendezvénysorozat kárpótolni fogja a látogatókat, és rengeteg más élménnyel szolgál majd. 

Aki a lovakat szereti, annak jó hír például, hogy mindkét nap, április 22-én és 23-án is megtekinthető lesz a Renyhe ménes kihajtása a Máta pusztára, és az Anyakanca ménes a csikókkal.

Az egész napos programok közül a szervezők kiemelték a pusztaprogramot, amit napi 4 alkalommal rendeznek meg és a kézműves termékek vásárát. A szombati napon ezenkívül csikós -és fogathajtó bemutatók, Barango-LÓ-Kalandtúra is lesz, vasárnap pedig regionális díjugrató versenyt és a fiatal lovak fogathajtó versenyét rendezik meg a Mátai ménesben.

Egész hétvégén kóstolhatunk hagyományos bográcsos ételek a Hortobágyi Csárda jóvoltából, kemencés töltött káposztát a Vadasparkban és a Kisvasútnál ízletes halászlevet.

A Hortobágy-halastavi Kisvasút is programokkal várja az érdeklődőket. Többek között lesz természetismereti kiállítás és játékok az indítóállomáson, madárgyűrűzési bemutató, óránkénti kisvasútjáratok, madármegfigyelés távcsővel a végállomáson, ingyenes szakvezetéses séták a Bivalyos-tóhoz, egész nap filmvetítések a Halászbárkában és kisvonatos csillagles is.

Hortobágy-halastavi KisvasútForrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook.com

A Hortobágyi Vadasparkban részt vehetünk látványetetéssel egybekötött szakvezetéses sétán a farkas és az aranysakál kifutójánál, de lesz halboncolás bemutató, terepjárós szafari program, kézműves játszóház és „Pusztán kvíz" nyereményjáték is. A Pusztai Állatparkban pedig birkakörmölési bemutatóra, birkanyírásra, látványetetésre, Lyridák meteorraj- hullócsillag nézésre és pónilovaglásra számíthatunk. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek