Már Budapest környékén jár a svájci farkas

Egy hónapja írtunk róla, hogy a svájci Gruppe Wolf természetvédelmi csoport, amely 26 farkasfalka sorsát kíséri figyelemmel, néhány állatot jeladóval ellátva – a Facebook oldalán tett közzé egy térképet, melyen jól látható a Vértesben kóborló farkas vándorlása. A több mint 700 kilométeres vándorlás után kiderült, hogy az M237 kódszámú farkas továbbra is Budapest környékén tartózkodik – írják a sokszínűvidék oldalán.

A farkas az Alsó-Rajna-völgytől indult és a Budapesthez közeli Vértesig jutottForrás: Facebook/Gruppe Wolf Schweiz

David Gerke, a Gruppe Wolf Schweiz munkatársa azt mondta, hogy az állat mozgása lelassult, és a farkas hollétéről tájékoztatták a magyar természetvédelmi hatóságokat. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága szerint a farkas 2 hete a dél-budai agglomerációban, napközben a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodik. 

A természetvédelmi őrszolgálat folyamatosan készenlétben van. Amennyiben hosszabb ideig kimarad a jeladás, akkor óvatos keresést indítanak. Mindeközben felhívják a kirándulók figyelmét, hogy továbbra is ügyeljenek a természetjárás alapvető szabályainak betartására. Hozzátették, hogy a farkas kifejezetten kerüli az embert, fél tőle, a települések közti területeken járva kimondottan óvatos. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek