Újévi, jeges csobbanásra csábítja Orfű a bátrakat

Már hagyománynak számít, hogy január elsején az orfűiek és más bátor vállalkozók megmártóznak a Pécsi-tó jeges vizében. De a csobbanás nem egyszerűen egy fürdőgatyában vagy fürdőruhában történik; a jeges mártózáshoz hozzá tartoznak a vicces jelmezek, a gumikacsák és meleg sapkák is, amik nem csak a fejet, de a hangulatot is felmelegítik.

Forrás: ©kolowphoto.hu / Orfű Facebook.com

Akik csatlakoznak a fürdőzőkhöz, azokat január első napján forró tea, pogácsa és meglepetések várják. Ha pedig be lesz fagyva a tó, akkor a szervezők léket vágnak a tó vizébe, van már tapasztalatuk benne, nem kell aggódni - olvasható az esemény Facebbok-oldalán és a Turizmus.com ajánlójában.

A rendezvényre ma már több százan látogatnak ki, de sokan még csak nézői a csobbanásnak; de ami késik nem múlik. Viszont aki már most elég bátor, az január 1-jén 11 órától csatlakozhat a fürdőzőkhöz. A találkozási pont Orfűn, a  Szomjas Vándor büfénél lesz.  Az újévi csobbanást az Orfűi Turisztikai Egyesület, az orfűi önkormányzat és a Mecsek Kincse Szociális Szövetkezet szervezi.

Előző
  • 1
  • 2
Következő
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek