Hamarosan kolostorban is megszállhatunk Szolnokon

Különleges szálláshely nyitja meg kapuit hamarosan a város szívében, ugyanis fordulóponthoz érkeztek a belvárosi templom és környezetének helyreállítását célzó fejlesztések. A január elsejével megnyíló helyszínen tizenhat vendéget tudnak majd elhelyezni – írja a szoljon.hu.

A nem mindennapi szálláshelyen 16 főt tudnak elhelyezniForrás: Mészáros János/szoljon.hu

"Azt gondolom, nem hétköznapi a hely, hiszen ritkán adatik meg, hogy kolostorbéli körülmények között pihenjünk meg. Ezáltal a város is egy üde színfolttal lesz gazdagabb" – mondta Gáspár István, a belvárosi templom plébánosa. 

Az egykori ferences rendház új zarándokszállója bárki számára nyitott, nemcsak egyházi csoportokat várnak.

A 18. századi épületnek sajátos története van, hangsúlyozta Gáspár István. Hosszú ideig ferencesek éltek itt, működésüknek a kommunista hatalom vetett véget 1950-ben. Ezt követően lánykollégiumként funkcionált a létesítmény, melyet csak a rendszerváltás után kapott vissza az egyház.

"Érezhető egyfajta nyitás Szolnokon és térségében az egyházi értékek felé, és ezt szeretnénk is kihasználni. Éppen ezért Kenyeres Lajos atyára, a jászkarajenői vértanúkra, valamint Galgóczy Erzsébet és Boldog Sándor István személyére fel kell hívnunk a figyelmet. Emlékezetük fontos helyszíneire pedig érdemes ellátogatni, akár zarándoklat keretében is" – összegezte mondandóját a plébános.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek