Beköszöntött a tél: Már több mint 10 centi hó esett a Kőszegi-hegységben

Az Időkép stábja és Herrmann Dóra meteorológus, élőben nézték meg a nagy pelyhes havazást a Kőszegi-hegységben, ahol hajnalra több centi vastag hótakaró alakult ki.

A fák is roskadoznak a hótólForrás: Facebook/Időkép

Mediterrán ciklon országos csapadékot hozott, a hegységben autózva pedig 500 méter környékén hóba váltott az eső. A stáb intenzív havazásnak volt szemtanúi a helyszínen, a tájat, az utakat, a fákat vastagon belepte a hó, melyről videó is készült.

A hótakaró vastagsága ekkor 7-8 centi volt, nem sokkal később pedig elérte a 10 centit is. A hegységben a fák is roskadoznak a hótól, néhol egy-egy vastagabb ág a hó súlya alatt megtört és az útra esett.

Szerda reggel 7 óra magasságában a délkeleti tájakat leszámítva mindenhol esett az országban, nyugaton a magasabb pontokon havas eső, hó hullott. A havazás itt nem ért véget, a napokban még tovább gyarapszik a hóvastagság. De míg Kőszegen szépen hullik a hó, addig Németországban tornádó tombol. Ez sem egy szokványos időjárási jelenség arra felé. Az eseményekről a Köpönyeg.hu oldalán olvashattok többet

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek