Látványetetésekkel készül a fővárosi állatkert a hosszú hétvégén

Merüléses cápaetetéssel, bemutatóval az Akváriumban és a Vadállatmentő Központban, további látványetetésekkel, tematikus vezetésekkel készül a Fővárosi Állat- és Növénykert a hosszú hétvégére, amelyen bemutatkoznak a legifjabb óriásvidra kölykök is, írja az MTI.

Ásítozó tigris az állatkertbenForrás: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

Március 12-től 15-ig, a szombattól keddig tartó ünnepi hosszú hétvégén már olyan sokféle programmal, élménnyel és látnivalóval várják az érdeklődőket, mint a nyári időszakban. Délelőtt 10-től délután 4-ig egymást követik az állatbemutatók, tréningek és látványetetések, több különböző állatnál, így például az elefántoknál, az oroszlánfókáknál, a sörényes hangyászoknál és a keáknál is.

A Vadállatmentő Központban az állatkerti mentőmunkát ismerhetik meg az érdeklődők. Sok program kapcsolódik a tengerek, vizek élővilágához. A Cápasuliban – hétfő kivételével – mindegyik nap 12 órakor tartanak merüléses látványetetést, amikor a gondozók könnyűbúvár felszerelésben le is merülnek a cápák közé. Szombaton és vasárnap a Pálmaház alatti akváriumban is lesz látványetetés, a gyerekeknek pedig akváriumi felfedező játékot szerveznek.

A hosszú hétvégén mutatkoznak be az állatkert legifjabb óriásvidrái is. A Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett fajjal 2014 óta foglalkoznak Budapesten, egyedüliként a hazai állatkertek közül. Az óriásvidra kölykök mindennapjairól az állatkert a napokban tett közzé egy kisfilmet, íme!

 A 2020 óta együtt élő jelenlegi tenyészpár, Cumana és Madidi kölykeit eddig nem láthatta a nagyközönség, mert az első néhány hónapban teljes nyugalomra volt szükségük. "Most azonban már azt is meg lehet figyelni, hogy a szülők és a nagytesók milyen odaadással viselik gondját a két legkisebb utódnak" – olvasható a közleményben.

Az állatkert épített öröksége, műemlékei iránt érdeklődőknek tematikus vezetett sétát is tartanak. Ez a séta mind a négy napon 10 órától indul a főbejáratnál lévő információs pavilontól. 

A négynapos hétvége részletes programkínálata az állatkert honlapján érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek