Ismét huszáros hétvégi programokkal készül a Skanzen

A Skanzen már évek óta szervez huszáros hétvégéket a március 15-i hosszúhétvégére, de az elmúlt időszakban nem lehett őket a hagyományok szerint megrendezi, így a mostani kétszer olyan kalandos és sokszínű lesz. A programsorozat ideje alatt a korabeli viseletbe öltözött huszárok elevenítik majd fel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékét, a vállalkozó kedvű gyerekek pedig a Huszárképzőben mutathatják meg tudásukat.

Forrás: Skanzen.hu / Press

A Skanzen különböző tájegységein más és más programmal találkozhatnak majd az érdeklődők március 12-15. között. Ha valakit a korabeli fegyverek érdekelnek, akkor eredeti huszárszablyákat vehet a kezébe, de János vitéz mesevilágába is vissza lehet majd vágtázni, ahol megismerkedhetünk a huszárok mindennapjaival, megkóstolhatjuk Kukorica Jancsi kedvenc ételét, készíthetünk huszárcsákót, vesszőparipát, dobot vagy fakardot.

A hétévége alatt az Alföldi Mezőváros tájegység területén lovas díszbemutató és huszártábor várja a látogatókat a Hagyaték Lovas Egyesület szervezésében.

A Vigadóval szembeni füves területen korabeli öltözékbe öltözött lovas huszárok mutatják be a viseletet, fegyvereket és a kiképzést. 11 és 15 órakor pedig lovas díszbemutató kezdődik - olvasható a Skanzen.hu oldalán.

Forrás: Skanzen.hu / Press

A Kisalföld tájegységnél pedig kovácsmesterség-bemutató lesz a Szilsárkányi kovácsműhely jóvoltából, valamint János Vités Játékudvar a Horvátzsidányi pajta irányításával, a Kisbodaki pajtánál pedig huszárttisztel és zenekarral verbuvának, de katonadalokat is tanulhatunk. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek