Kalandos út: 800 km után magyar tanyán landolt egy léggömb

Korábban már írtunk egy Szekszárdon landolt szerelmi vallomást rejtő lufiról, amely Olaszországból repült odáig. Úgy tűnik, az a kék héliumos partylufi is a taljánoktól érkzehetett, amely ezúttal egy fülöpházi család tanyáján landolt – olvasható a BAON oldalán.

A lufi egy olaszországi nyugdíjba vonuló férfi búcsúbulijáról érkezhetettForrás: BAON/Hraskó István

A lufin a Sarzana, 31/1/2022 felirat olvasható, amiből arra következtettek, hogy a léggömb bő három hét alatt egy olaszországi kisvárosból érkezhetett, ami légvonalban közel 800 kilométerre található. A héliummal töltött kék lufit az édesapa, Tamás találta meg a tanyájuk melletti fa ágai között. Még jobban elképedtek, mikor elolvasták rajta a feliratokat, és gyorsan utánanéztek a jelentésének az interneten.

A kék héliumos lufi Olaszországból 800 km után a Tompai család fáján landoltForrás: BAON/Hraskó István

„Goditi la pensione!" – egy mosolygós emoji mellett ez olvasható a lufin, az olasz kifejezés azt jelenti: Élvezd a nyugdíjat! (olasz webáruházakban lehet is kapni ilyen lufikat). Tehát valószínűleg egy nyugdíjba vonuló – a szín alapján férfi – munkatársat búcsúztathattak el kollégái, családja, barátai, és az ünnepségen engedhették a magasba a lufit.

Jól látható, hogy alkoholos filccel egy „Sarzana", egy „Costa M." és egy „31/1/2022" feliratot is kanyarítottak a lufira, de sajnos az aláírás nem olvasható. Az édesanya, Tompai Judit rögtön nyomozni kezdett az interneten, és gyorsan kiderült: Olaszországban, a Ligur-tenger mellett van egy ilyen nevű kisváros (Genovától nem messze) – lehet, hogy január 31-én innen indult vándorútra a ballon. Az is elképzelhető, hogy ha a Costa M. a Costa Mediterranea óriási tengerjáró hajót jelöli, akkor a búcsúztató partit ennek a fedélzetén rendezték. Ezek persze csak feltételezések, Judit próbált jobban utánamenni az információ-morzsáknak, még utazási irodákat is megkeresett, hogy érdeklődjön a hajó útvonaláról, de sajnos nem jutott előbbre. Mindenestre a lufi légvonalban 800 kilométert utazott, keresztbe az olasz csizma szárán, át az Adriai-tengeren, Horvátországon, Szlovénián és fél Magyarországon, míg végül valahogy a Tompai család udvarán landolt. 

A család úgy gondolja, hogy a lufi nem véletlenül landolt náluk és szerencsét hozhatForrás: BAON/Hraskó István

 A család még nem döntötte el, hogy mi legyen a lufi sorsa, tovább engedjék vagy megtartsák emlékbe, de valószínű, hogy megtartják, mert szerintük a léggömb még szerencsét is hozhat nekik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek