Ebben a hazai városban hamarosan elektromos riksákon suhanhatunk

Önjáró- és szakács-robotok, elektromos minijárművek és okosházak: amiket eddig csak filmekben láttunk, mára elkezdtek valósággá válni. Korábban arról számoltunk be, hogy Debrecen kísérleti várossá alakult Hamburg és Barcelona mellett, így ebben a magyar városban jelenhetnek meg először az önvezető szállítórobotok.

Az év második felében már fel fognak tűnni az önjáró csomagszállítók a város utcáinForrás: DKV Debreceni Közlekedési Zrt./Facebook

 Októberben már a város utcáit járják majd az automata csomagszállító eszközökaz, amelyek az anyarobotról leválva kézbesítik a csomagot a debreceni címzettnek.

Most pedig arról kaptunk hírt a kemma.hu oldalán keresztül, hogy tíz elektromos riksa, azaz háromkerekű személyszállító jármű érkezett a napokban Oroszlány városába. A bányászváros vezetősége turisztikai szempontból kiemelten fontosnak tartja az új eszközöket, és nemsokára hivatalosan is bemutatják őket. De egyelőre, a város volt távhő épületében tárolják őket.

A kis elektromos járművek fehér burkolatot kaptak, fekete üléshuzatokkal, de ennél jóval fontosabb, hogy a burkolat kialakítása az elöl ülő sofőrt és a hátul helyet foglaló két utast is megóvja egy kisebb záportól, így időtől függetlenül használható lesz majd. 

(Címlapkép forrása: Czunyiné dr. Bertalan Judit / Facebook.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek