Saját borkocsonyát is készíthetünk majd a fürdőváros új élményközpontjában

Cserkeszőlőn nemcsak a fürdő, hanem maga a város is új élményelemekkel bővül: borászati élményközpont létesül ugyanis, melyhez helyreállítják a Bagi-Szinyei Merse kúriát, és látványkonyhát, valamint rendezvény- és kiállítóteret alakítanak ki benne. Szeretnék rendezni az épület környezetét is, és javítani a megközelíthetőségét.

Magyarország, Cserkeszőlő, kastélyForrás: cserkekastely.hu

 A kastély felújítására egyébként már korábban is születtek tervek, melyek arról szóltak, hogy a jelenleg nem használt épületben a felújítás után a térség borkultúráját, az ahhoz kapcsolódó eszközöket, illetve Szinyei Merse Pál és családja életét, a festő munkásságát mutatják be.

A borkocsonya látványkonyha a kastély épületében kap majd helyet, itt a látogatók betekintést nyerhetnek a bor- és mustkocsonya készítésének folyamatába. Az alapanyagul szolgáló bort, mustot és gyümölcsöket helyi borászok, pincészetek és termelők biztosítják.

A kastély már felújított pincéjeForrás: cserkekastely.hu

A kínálat részét képezik majd a saját hagyományos alapanyagokból és receptúra szerinti termékek, de a látogatók is elkészíthetik saját borkocsonyáikat a hat darab borkocsonyamixer-oszlop segítségével. A látogatók itt egy szoftver segítségével választhatják ki a bor vagy must alapanyagát és ízesíthetik. A termékek helyben is fogyaszthatók és el is vihetők - olvasható a cserkeszolokastely.hu oldalán. A város Facebook-oldala szerint a központ június 1-én nyit.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek